Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Indiai misszionáriusok mutatták be magyarországi munkájukat

Image

 Magyarországon szolgáló indiai misszionáriusok osztották meg tapasztalataikat február 26-án az Indiai Kulturális Központban Budapesten. Az esemény Malay Mishra indiai nagykövet kezdeményezésére jött létre.

2014. augusztus 15-én, az indiai függetlenség ünnepén született meg a rendezvény ötlete, melynek megszervezésével Malay Mishra nagykövet a budapest-pestszenterzsébeti Szent Erzsébet-főplébánia káplánját, Mahimai Raj Anthonyt bízta meg.

Mahimai Raj többek között elmondta, milyen sokat jelentett neki, hogy a Szentföldről és a Bibliáról beszélgethet hazája nagykövetével, majd átadta a szót a verbita Madassery Sebastiannak, a Pápai Missziós Művek igazgatójának. A verbiták magyarországi küldetése nemrégiben kiegészült a cigánymisszióval, amellett számos területen igyekeznek a krisztusi tanítást tettekre váltani. Jövőre nagy ünnepre készül a verbita közösség: száz éve lesz annak, hogy az Isteni Ige Társaságának misszionáriusai jelen vannak Magyarországon.

Image

 
 


Teréz anya nővérei beszéltek a hajléktalanok, a szegények, a romák között végzett szolgálatukról; látogatják, tanítják a rászorulókat, igyekeznek Isten felé vezetni őket; illetve ingyenkonyhákon gondoskodnak fizikai szükségleteikről. A nővérek hálásan említették meg, hogy nagyszámú magyar önkéntes segíti munkájukat, amelyet mindig Krisztusért végeznek. A Szeretet Misszionáriusai 2014-ben ünnepelték magyarországi letelepedésük 25. évfordulóját: 1996 májusában írta alá a szerződést Teréz anya a Székesfehérvári Egyházmegye elöljárójával, Takács Nándor püspökkel, miszerint a nővérek szabadon és korlátlanul használhatják az érdi plébániaépületet.
Bemutatták magyarországi munkájukat a Don Bosco Szaléziak is: a kazincbarcikai iskolát, amelynek révén a roma fiatalok felzárkózását segítik; az óbudai ifjúsági klubot, ahol jó hangulatú együttlétekkel vonzzák magukhoz és Istenhez a fiatalokat. 30-40 fiatalt várnak mindennap reggelire, valamint szállást biztosítanak a rászoruló fiataloknak.
A Szeplőtelen Szűz Mária szolgálólányai, akik 1994 óta vannak jelen hazánkban, Adonyban és Bakonyszentlászlón gondozzák a betegeket, időseket, magányosokat; beszámolójukban megemlítették, milyen problémákat okozott számukra, hogy romának nézték őket több ízben is.

Spányi Antal püspököt Hajdú Ferenc a Székesfehérvári Egyházmegye provikáriusa képviselte a rendezvényen, aki arról beszélt: egy ország nagysága abban is megmutatkozik, mennyi helyen tudnak jót tenni szülöttei – India nagyságát tehát a számtalan jótett, szolgálat is bizonyítja.

Image

 


Malay Mishra nagykövet tartotta a záró beszédet, melyben elmondta: Istenben végezzük mindannyian a dolgunkat nap nap után, benne szolgálunk, általa vagyunk testvérek, hiszen az Ő gyermekei vagyunk mindannyian. Hangsúlyozta, milyen fontos az, hogy ne erőltessük rá az akaratunkat, a hitünket a másikra, mert „nem lehet kerted csupán egy virágból” – szükség van a sok színre a világban. A nagykövet elmondta: ő minden vallást elfogad, számára minden vallás a szeretetet és a testvériséget hirdeti.

Malay Mishra arra hívta fel a figyelmet, hogy míg régebben a Nyugatról mentek a misszionáriusok például Indiába szolgálni, tanítani, most évtizedek óta érkeznek Indiából misszionáriusok Magyarországra, szolgálni a rászorulókat.

Malay Mishra nagykövet kérdésünkre válaszolva elmondta, valahányszor hazalátogat szülővárosába, Puriba, elmegy hajdani iskolájába is, mert kimondhatatlanul sokat köszönhet a rendi fenntartású iskolának, tanárainak; valamint beszélt a soron következő kezdeményezésről: március 4-ére vallásközi találkozót szerveznek az Indiai Kulturális Központba.

Fotó: Thaler Tamás

Forrás: Verestói Nárcisz/Magyar Kurír

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés