Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Adományokat és böjtöt ajánlanak fel a görögkatolikusok ukrajnai testvéreikért

 Image

Joszif Milan segédpüspök, az ukrán görögkatolikus egyház menekültügyi és pasztorális megbízottja február 13–15. között látogatást tett hazánkban. Ez alkalomból a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus adománygyűjtést szervez a kárpátaljaiak javára 

Joszif Milan a Magyarországon élő ukrán görögkatolikus hívek meghívására érkezett hazánkba. Február 14-én Miskolcon, a diósgyőri parókia templomában, február 15-én pedig Budapesten, a Fő utcában celebrált püspöki Szent Liturgiát.


Az ukrán görögkatolikus püspök látogatása során találkozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspökkel és Orosz Atanáz miskolci exarcha-püspökkel is. Az eszmecserék során szóba került a hazánkban élő ukrán nemzetiségűek helyzete, Joszif Milan pedig részletesen beszámolt a háborús állapotokról, amelyektől az ország, annak népe és minden nemzetisége szenved. A segédpüspök hangsúlyozta, hogy minden segítség sokat érhet, bármilyen támogatást szívesen fogadnak. Lehet az élelmiszer, gyógyszer, technikai vagy bármely egyéb eszköz, amely a nélkülözők segítségére szolgálhat. Most leginkább kötszerre és hasonló, gyorssegélyhez szükséges eszközökre van igény.


Minthogy az elmúlt huszonöt évben már számtalanszor megmutatkozott a magyarok segítőkészsége a Kárpátalján élők javára, Kocsis Fülöp és Orosz Atanáz arra az elhatározásra jutottak, hogy a magyar görögkatolikusok körében gyűjtést szerveznek számukra. Néhány hét múlva nyílik alkalom a Jusztin Bojko sztudita atyával való találkozásra, aki rendszeres szolgálatot teljesít a frontvonalon. Rajta keresztül lesz lehetőség eljuttatni a segélyszállítmányt Ukrajnába.


Ennek érdekében a Hajdúdorogi Egyházmegyében és a Miskolci Apostoli Exarchátusban gyűjtést hirdetnek. Arra kérik a jó szándékú adakozókat, hogy a 11100702-19204886-41000007 számlaszámra juttassák el az erre a célra szánt adományaikat. A közleményben feltétlenül tüntessék fel: „Segély Ukrajnába”. Az így befolyt összegből a tervek szerint kötszereket vagy más szükséges gyógyászati eszközöket vásárolnak – az adományt közvetítő szerzetessel egyeztetve –, és ezeket juttatják el azokra a helyekre, ahol a leginkább szükség van rájuk.


Joszif Milan segédpüspök arról is beszámolt, hogy a háború kitörése óta az ukrán görögkatolikusok folyamatos böjtöt tartanak, minden egyes egyházmegye felajánlja, hogy hívei a hét egy-egy napján böjtöt tartanak. Ezen fölbuzdulva a két főpásztor a magyarországi görögkatolikusokat is böjtre hívja. „Javaslatuk szerint a nagyböjt minden szerdai napjának böjtjét ajánljuk föl az Ukrajnában dúló háború miatt szenvedő testvéreinkért, legyenek azok bármilyen vallásúak vagy nemzetiségűek is. Egyébként is böjtölni fogunk a Feltámadás napjáig, egészítsük ki tehát buzgóságunkkal és ezzel a felajánlásukkal ezt a nagyböjtöt!” – írja felhívásában Kocsis Fülöp megyéspüspök.


Fotó: Görögkatolikus.hu

Forrás: Magyar Kurír

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés