Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Diakónusokat szenteltek a Munkácsi Egyházmegyében

 Image


Majnek Antal megyéspüspök január 17-én ünnepi szentmise keretében diakónussá szentelte Jurij Gál, Ruszlan Sztrizsak és Jevhen Fizer kispapokat a munkácsi Szent Márton-székesegyházban – tájékoztat a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye.

A szentmise elején a főpásztor rámutatott arra, hogy a diakonátus Jézus Krisztusra emlékeztet, őrá irányítja a tekintetet, és szolgálatot jelent. Jézust idézte, aki egy alkalommal így szólt: „Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon.”


Az evangélium két nyelven, magyarul és ukránul való felolvasása után a kispapokért felelős Zsarkovszkij Péter atya az egyház nevében biztosította, hogy Jurij, Ruszlan és Jevhen szeminaristák méltók a diakónusszentelésre.


Majnek Antal szentbeszédében arra hívta fel a szentelendők figyelmét, milyen nagy szolgálatot teljesíthetnek a szentelést követően: hiszen az Igének, az oltárnak és a szeretetnek szolgálnak majd.


„Ha önként vállaljátok a diakonátust, akkor olyanokká kell válnotok, mint azok, akiket az apostolok annak idején kiválasztottak a szeretet szolgálatára: »jó hírnévvel rendelkező bölcs férfiak, akiket eltöltött a Szentlélek«” – hangsúlyozta a főpásztor.


A mindenszentek litániájának elimádkozása után a püspök imádkozott a kispapok fölött, majd a jelöltek átvehették a diakónusi öltözetet: a dalmatikát (a diakónus liturgikus ruhája – a szerk.) és a stólát.


„Kedves diakónusok! Emlékezzetek mindig a mai szertartás összes szép imájára! Ne feledjétek, hogy mit ígértetek ma az Isten és az egész egyház színe előtt. Ne legyetek önzők, hanem szolgáljátok az Istent és az embereket!” – kérte Majnek Antal a felszenteltektől.


Fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Forrás: Magyar Kurír


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés