Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Valencia ad otthont a következő Taizéi találkozónak

Image

 

December 31-én este Alois testvér, a Taizéi Közösség perjele jelentette be a Prágában összegyűlt fiataloknak, hogy a következő európai találkozót egy olyan városban tartják, ahol még eddig nem rendeztek: a spanyolországi Valenciában.


Valencia: egyházi és ima találkozó lesz a keresztények egységéért


Antonio Cañizares bíboros, az egyházmegye érseke hálájának adott hangot a Taizéi ökumenikus közösségnek a döntésért és buzdította a fiatalokat, hogy nagy számban vegyenek majd részt a programon. „Egyházi és ima találkozó lesz a keresztények egységéért, amely nagy ösztönzést ad a valenciai helyi egyháznak is, hogy megélje azt, amit Taizé kínál” – nyilatkozta a bíboros. Valencia tartomány készen áll a nemzetközi találkozó befogadására. Az ifjúsági rendezvény egy olyan egyház kifejeződése, amely hisz Jézus Krisztusban, amely egységes és beteljesíti az Úr vágyát, hogy mindannyian egyek legyünk, hogy a világ higgyen, mert csak a hit által van valóságos remény.


Az európai fiatalok szép tanúságot tettek a hitről


A december 29. és január 2. között a cseh fővárosban megrendezett Taizéi találkozón 30 ezer fiatal vett részt, akiknek vidám jelenléte és tiszteletteljes viselkedése a tömegközlekedési eszközökön illetve a történelmi belvárosban érezhető volt. A 17 prágai templomban összegyűlt fiatalok szép tanúságot tettek a hitről a város szívében a turisták és a helyi lakosság között. A cseh közszolgálati televízió élőben közvetítette az esti imát december 30-án és január 1-jén este 7-től.


Alois testvér Moszkvába, Minszkbe és Ukrajnába látogat a tavasz folyamán


A találkozó során Alois testvér bejelentette, hogy áprilisban Moszkvába látogat néhány testvérrel és különböző országokból való közel száz fiatallal, hogy együtt ünnepeljék Krisztus feltámadását az ortodox Húsvét alkalmából. Ezt követően a látogatás Minszkben folytatódik. Majd egy másik, hasonló számú fiatalból álló csoporttal Alois testvér meglátogatja a kijevi és lvovi keresztény közösségeket.


A különböző egyházak is üzenetet küldtek a prágai találkozóra


A Taizéi találkozó alkalmából közzé tették Alois testvér 2015-re szóló javaslatait, amelyek arra vonatkoznak, hogy hogyan váljunk a föld sójává. Ismertették a résztvevőkkel a különböző egyházak elöljáróinak és a nemzetközi szervezeteknek az alkalomra küldött üzeneteit is.


Forrás: Vatikáni Rádió


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés