Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Ferenc pápa missziós gondolataiból sorozat 32.
 ImageA szentek nem szuperhősök, nem születtek tökéletes embernek...

Olyanok, mint mi. Olyan személyek, akik, mielőtt eljutottak volna a mennyek dicsőségére, normális életet éltek, teli örömmel és fájdalommal, fáradozással és reménnyel.

De mi változtatta meg az életüket? Amikor megismerték Isten szeretetét, követték őt teljes szívükkel, feltételek és képmutatás nélkül; életüket mások szolgálatának szentelték, eltűrték a szenvedést és az ellenségeskedést gyűlölet nélkül. A rosszra jóval válaszoltak, örömöt és békességet terjesztettek maguk körül.

A szentek olyan férfiak és nők, akiknek öröm van szívében és azt tovább adják másoknak. A szentek soha nem gyűlöltek, mert a szeretet Istentől van. A gyűlölet azonban kitől jön? Istentől származik a gyűlölet? Nem, az ördögtől jön! És a szentek eltávolodtak az ördögtől. Soha nem gyűlölni, másokat szolgálni, a leginkább rászorulókat, imádkozni és örömet árasztani: ez az életszentség útja.

Mit mondanak ma számunkra a szentek? Azt mondják: bízzatok az Úrban, mert Ő nem okoz csalódást! Az Úr soha nem okoz csalódást! Egy jó barát, aki mindig mellettünk áll. Soha nem ábrándít ki! A szentek tanúságtételükkel arra buzdítanak, hogy ne féljünk az árral szemben haladni, ne féljünk attól, hogy mások nem értenek meg bennünket és kinevetnek, amikor Istenről és az evangéliumról beszélünk; életükkel azt mutatják meg, hogy aki hűséges marad Istenhez és Szavához, már ezen a földön megtapasztalja szeretetét és „százszorosát” kapja az örökkévalóságban. Ez az, amit remélünk, és ezt kérjük az Úrtól elhunyt testvéreink számára  (Regina Coeli, Ferenc pápa beszéde Mindenszentek ünnepén, 2013.11.01)

Minden találkozás Krisztussal, aki a szentségekben üdvösségünket adja, arra szólít bennünket, hogy „menjünk” és továbbadjuk a többieknek az üdvösséget, amit láthattunk, megérinthettünk, amivel találkozhattunk, és amit befogadhattunk, és ami valóban hihető, mert szeretet. Ezáltal a szentségek arra késztetnek bennünket, hogy misszionáriusok legyünk, hogy apostoli elkötelezettséggel vigyük el az evangéliumot minden környezetbe, még a legellenségesebbe is  (Általános kihallgatás, 2013. 11.06).

A helyi egyházak minden tevékenységének legyen missziós jellege – kérte videó-üzenetében a Szentatya. Az egyház számára életbe vágó fontosságú, hogy ne zárkózzon be magába, ne elégedjen meg magával és azzal, amit eddig elért. Ha ez történik, akkor az egyház megbetegszik és meggyengül. Ki kell lépni saját közösségeinkből és bátran el kell jutnia a lét perifériáira, ahol szükség van arra, hogy halljanak Isten közelségéről. Ő ugyanis senkit nem hagy magára és mindig megmutatja gyengédségét és kimeríthetetlen irgalmasságát. Ezt az üzenetet kell elvinni az emberekhez.

Minden pasztorális tevékenység a missziós lendületre összpontosul, hogy elérkezzen mindenkihez anélkül, hogy bárkit is kizárna és mindenki körülményeit figyelembe veszi. Az evangelizációs feladat nagy türelmet igényel, továbbá az elvetett mag gondozását és a konkoly jelenléte láttán sem veszti el békéjét. A keresztény üzenetet nyugodtan és fokozatosan mutatja be az Evangélium illatával, mint ahogy az Úr tette azt. Ki tudja emelni a legfontosabbat, vagyis Isten szeretetének szépségét, ami a meghalt és feltámadt Krisztusban szól hozzánk. Másrészt kreatívnak kell lenni a módszerek terén, nem zárkózhatunk be abba a közhelybe, hogy „mindig így csináltuk”.

Minden tanítvány egyben misszionárius is. Vállaljátok fel hiteteket és adjátok azt át gyermekeiteknek és unokáitoknak is. A hit ajándékát nem személyes használatra kaptuk, hanem, hogy továbbadjuk másoknak  (Pápai video-üzenet a guadalupei nemzetközi zarándoklatra, 2013.11.16).


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés