Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Az ember a teremtett világban Missziós bemutató foglalkozás Hódmezővásárhelyen

 Szakmai napot tartottak december 10-én a hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában. A rendezvényre a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság intézményeinek negyvenhét pedagógusát várták, akik az iskolában is működő gyermekmisszió munkáját ismerhették meg.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyében szeptemberben alakult meg a Gelsei Vilmos Pedagógiai Intézet, ez volt a szervezője a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola szakmai napjának, amely előadás és műhelyfoglalkozás keretében az intézményben működő gyermekmisszió tevékenységét mutatta be.


 


A hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 4. b osztályos tanulói három éve végeznek gyermekmissziós munkát. A foglalkozásokat délutánonként, a napköziben tartjuk. A nemzetközi gyermekmisszió jelmondata:„ Kis imával…,…és kis áldozattal, …gyermekek segítenek gyermekeknek! ” Időszakonkénti imaszándékokért naponta imádkozunk, s a gyermekek rendszeresen lemondanak apróságokról, amiknek az árát egy perselyben gyűjtjük, majd továbbítjuk a nemzetközi központba, ahonnan az évenként meghatározott területek gyermekeinek megsegítésére kerül.

 

2014. december 10-én, a bemutató foglalkozáson – melyet a megye alsó tagozatos pedagógusainak tartottunk – a Dona nobis pacem éneklésével köszöntöttük vendégeinket. Majd betűrejtvénnyel megfejtendő dalos-bábos játékkal – Ki teremtette ezt a világot? – kezdtük a témára való ráhangolódást. A megkapott válasz: „ Atyánk, Istenünk.” A képes gyermekbibliából a teremtés első mozzanataiból hallgattunk egy rövid részletet, majd az emberi közösségekről beszélgettünk ( család- óvoda- iskola- szülőváros-haza- a Föld gyermekei ). Visszatekintettünk az eddigi három évben végzett munkára. A gyermekek szívesen meséltek a makói nyári tábori élményeikről is. Hallhattunk néhány gondolatot a gyermekektől, hogy miért tartják jónak és fontosnak, hogy tagjai lehetnek a gyermekmissziónak.


„Lemondunk valamiről, és azt elküldik nekünk oda, és építenek, meg lesz nekik is eledelük, meg annyival gazdagabban lehetnek. Jó érzés jót tenni, és az is, amikor másnak segítünk” – mondta Ombódi Balázs.Lezártuk az előző időszak imaszándékát, amiben a papokért, s hitoktatókért imádkoztunk. Majd adventi jócselekedetek megbeszélése után meggyújtottuk a koszorún a két adventi gyertyát az Adventi hírnök című dal első – és második versszakának eléneklésével. A gyertyák lángjainál a napi evangéliumból és a gyermekmisszió által hozzárendelt napi feladatokból idéztünk. Vendégeinket búcsúzóul az Áldjon meg téged az Úr éneklésével és 2015-ös gyermekmissziós naptárral ajándékoztuk meg.


 


Forrás: www.promenad.hu, Koppány Enikő napközivezető

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés