Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Ferenc pápa: A mindennapok láthatatlan szentjei reményt adnak

Image

 „Nagyon sok rejtett szent él közöttünk: férfiak, nők, családanyák és családapák, betegek, papok…, akik mindennap átültetik a gyakorlatba Jézus szeretetét, és ez reményt ad nekünk” – mondta Ferenc pápa december 4-én, csütörtökön reggel a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában tartott szentmisén.


Nem elég kijelenteni, hogy hiszünk: az a valódi keresztény, aki megvalósítja a gyakorlatban Isten szavát – fogalmazott a Szentatya, és az evangéliumi szakaszról elmélkedve (homokra vagy sziklára építünk) figyelmeztetett: ne legyünk látszatkeresztények, „kisminkelt” keresztények, mert amint jön egy kis eső, lemossa rólunk a sminket. Nem elég pusztán egy mélyen katolikus családhoz vagy társasághoz tartozni; nem elég jótevőnek lenni, ha közben nem követjük Isten akaratát. Sok látszatkeresztény összeomlik az első kísértésnél, mert nincs mögötte tartalom, mert homokra épített. Ezzel szemben sok olyan ember van Isten népében, akiket ugyan nem avattak szentté, de szent életűek: sok férfi és nő, akik a gyakorlatban megvalósítják Jézus szeretetét. Sziklára építettek, aki maga Krisztus.


Gondoljunk a kicsinyekre; a betegekre, akik felajánlják szenvedéseiket az egyházért, másokért. Gondoljunk a sok magányos idős emberre, akik imádkoznak. Gondoljunk a sok édesanyára és édesapára, akik küszködve tartják el családjukat, nevelik gyermekeiket a napi munka és gondok közepette, de mindig remélve Jézusban; nem páváskodnak, hanem megteszik a tőlük telhetőt. Ők a mindennapok szentjei! – hangoztatta a pápa.


Gondoljunk arra a sok papra, akik nem látványosan, de nagy szeretettel végzik munkájukat a plébániákon: hittant oktatnak a gyermekeknek, gondozzák az időseket, a betegeket, felkészítik a jegyespárokat… És mindennap ugyanazt és ugyanazt teszik. Nem unják meg, mert ők is sziklára építettek, Jézusra. És ez adja az egyház szentségét, ez adja a reményt – hangsúlyozta csütörtök reggeli homíliájában Ferenc pápa.


Forrás és fotó: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés