Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow Kenya arrow Steve atya levele Kenyából
Steve atya levele Kenyából

Image

Stephen Muchunku Marius atya, Kiwanjani plébánosa levelében bemutatja az isioloi St. Charles Lwanga plébánia misziós iskolájába járó gyermekek helyzetét.

Kérjük kedves olvasóinkat, támogassák a magyarországi missziós gyermekekkel együtt ezt a projektet.
„Kiwanjani falu plébániája Kenyában, Isiolo egyházkerületben található. A plébánia a reménység központja a szegény, gyenge és árva gyermekek számára, akiknek csak az iskolánkban kapott napi két étkezés a táplálékuk. Sokan olyan szegények, hogy nem tudják iskolába járatni gyermeküket. A szegénység oka, hogy Isiolo egy sivatag. A szegény gyermekek kimaradnak az iskolából, és hogy gondoskodni tudjanak kisebb testvéreikről, szénégetőként keresnek pénzt. Ez a tevékenység az oka, hogy a régió elsivatagosodott.

A gyermekek közül sokan árvák, mert szüleik éhen haltak vagy banditák ölték meg őket. Mi ezeknek az árva gyermekeknek biztosítunk étkezést a  St. Charles Lwanga  Kiwanjani programja keretében, és lehetővé tesszük, hogy tanuljanak is és így kikerüljenek a nyomor körforgásából.

Jelenleg 107 gyermekünk van, akiket élelmezünk a St.  Charles  Lwanga   Kiwanjani Óvodában, közülük 28 alultápláltságban szenved és nagyon gyenge, mert nem törődtek velük. 57 gyermek árva, továbbá 22 gyermek szülei idősek, betegek és nagyon szegények. Ezek a gyermekek 11 órakor tízórait kapnak és délben 1 órakor ebédet, ez tartja őket életben.

A gyermekek étkeztetését kevés adományból oldjuk meg. Sok a gondunk, mert csupán a jóakarók támogatásától függünk. Néha semmit sem kapunk, máskor nagyon keveset.

Kérjük, szíveskedjenek segíteni nekünk, hogy élelmet tudjunk vásárolni ennek a 107 szegény, sebezhető, árva gyermeknek a St.  Charles  Lwanga Kiwanjani plébánián.

Az Önök segítségével élelmezési programunk keretében biztosítani tudjuk a táplálékot a gyermekeknek az iskolában, ami megváltoztatja életüket. Folytathatják a tanulást, így később munkához juthatnak és felépíthetik a jövőjüket. Azért kérjük adományaikat, hogy megváltoztathassuk a St. Charles Lwanga Kiwanjani plébánia szegény gyermekeinek életét.

Nagylelkűségüket előre is nagyon köszönjük, és várjuk segítségüket.

Isten áldja meg Önöket.

Tisztelettel


Stephen Muchunku  Marius atya

St. Charles  Lwanga Kiwanjani plébánosa

Isiolo egyházkerület / Kenya”

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés