Pápai Missziós muvek
MISSZIÓS UNIÓ
PONTIFICIUM OPUS
A UNIONE MISSIONARIA


"Mindenki misszionárius"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Missziós Unió arrow Hírek arrow Papok segítenek testvéreiknek
Papok segítenek testvéreiknek

Image

Közel 2 millió eurót adományoztak tavaly német papok a PRIM akció keretében („Papok segítenek egymásnak a misszióban”). És ezzel támogatták paptestvéreiket Afrikában, Ázsiában és Óceániában, akik – nem úgy mint Németországban – nem kapnak fizetést munkájukért.
Az európai papok csökkenő száma ellenére jelentős az adományozott összeg, hangsúlyozza a német papi tanács munkaközösségének két PRIM-megbízottja. Sok pap jubileumok és végrendeletek által ragadja meg az alkalmat, hogy nagyobb összeget bocsásson az akció rendelkezésére. Ezáltal lehetségessé válik egy alapítvány létrehozása, amely biztosítaná a hosszan tartó anyagi támogatást.

Több mint 40 éve hívták életre a PRIM-et német papok. Nem sokkal ezután felkarolta az ötletet a papi tanács munkaközössége a Pápai Missziós Művekkel együtt. Az elmúlt tíz évben a németországi papok kereken 20 millió eurót gyűjtöttek paptestvéreiknek. Így kb. 8000 pap kap a föld legszegényebb országaiban minden évben hozzájárulást a megélhetéséhez.

„2012-ben a Pápai Missziós Művektől kaptunk egy PRIM-segítséget 9600 euro értékben 48 egyházmegyei papunk részére, amelyért paptestvéreim nevében őszintén köszönetet mondok. A németországi támogatás segítségével többek között tudtuk ápolni a kis erdőnket, amellyel a faeladáson keresztül keresünk egy kis pénzt. Ezenkívül néhány papnak orvosi ellátásra volt szüksége, és tudtunk fizetni néhány továbbképző szemináriumot.” (Uganda püspöke)

„Az egyházmegye pénze nem elég arra, hogy minden papot ellásson. Az ellátási költségek állandóan emelkednek, és a nincstelen hívek nem tudják támogatni a papokat. Különösen az egészségügyi ellátás és az öreg és beteg papok ápolásának költségei nagyon magasak. Ezért vagyunk hálásak az Önök értékes hozzájárulásáért. Önök segítenek nekünk a túlélésben és támogatásukkal lehetővé teszik számunkra, hogy szolgálhassuk embertársainkat.” (Bangladesi pap)

Image 

Forrás: Missio magazin november-decemberi szám – 2013/6. 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés