Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Mindenki misszionárius arrow A fülöp-szigeteki fiatalok az utcai színielőadás által válaszolnak az új evangelizáció kihívásaira
A fülöp-szigeteki fiatalok az utcai színielőadás által válaszolnak az új evangelizáció kihívásaira

Image

Egy bábszínházzal utazva fülöp-szigeteki fiatalok egy csoportja bibliai történeteket mesél San Juan városban. A Hit évének részeként kigondolva a show legalább kétszer egy hónapban kerül előadásra. Ezalatt Tagle bíboros összehívja az első fülöp-szigeteki Új Evangelizáció Konferenciát, mintegy a hit „ellenállhatatlan eseményét”.

Fülöp-szigeteki fiatalok egy csoportja, akik elkötelezve érzik magukat az utcai színház iránt, megszerveztek egy show-sorozatot, amely a katekizmusra és Isten szavára épül, mint az emberekhez vezető egyedi tanúságtétel útja. A kezdeményezés eredete válaszul született meg XVI. Benedek pápa kérésére az Új Evangelizációt illetően és a fülöp-szigeteki Katolikus Egyház aktív részvételével történt. Idő közben az Első Új Evangelizációról Szóló Fülöp-szigeteki Konferencia (PCNE) múlt héten fejeződött be. Mivel Ázsia egy főként katolikus országában tartották, lehetőséget adott a konferencia az imádságnak és az elmélkedésnek. Manila érsekének, Luis Antonio Tagle bíborosnak a szavaival élve „ellenállhatatlan esemény” volt.

Ma San Juan város egyik legnagyobb utcáján, a nemzeti központi régió egy városában, amely Manilát is magába foglalja, a Kadang Domerniko Bábszínház Santuario del Sto Cristo-ból megkezdte utcai showműsorát.

Marlon Antolin, a műsor egyik szervezője elmondta, hogy a show arra készült, hogy elvigye a katekizmust az utcákra, és hogy több projekt közül egyikként ünnepelje a Hit évét. Átvéve egy világos megközelítés, amely elmesél néhányat a legjobban ismert bibliai történetek közül tanító célzattal.

„Az első show alkalmával elő fognak adni egy rövid színdarabot, melynek címe: „Ang Kuwento ni Jose at and Kanyang Dalawang Anak” és amelyet a tékozló fiúról szóló bibliai történet ihletett.” – mondta Antolin úr. A fiatalok az előadást követően énekelnek plébániáknál. Később a csoport a város más részein is fog előadást tartani, havonta legalább két alkalommal.

Ez az esemény az egyik a több megnyitó tevékenysége közül, amelyet a katolikus laikusok és a papság útjára bocsátott azzal a célzattal, hogy feléledjen a missziós kötelezettség az Új Evangelizációval összefüggésben. A másik ilyen kezdeményezés az Első Új Evangelizációról Szóló Fülöp-szigeteki Konferencia (PCNE) ami épp most ért véget a fővárosban, Manilában és amelyen körülbelül hatezren vettek részt.

Az esemény záró szentmiséjét ünnepelve Tagle bíboros rámutatott, hogy az Egyház hívására hittel válaszoljunk az alázatosság szellemében, de ugyanakkor bízzunk Istenben és váljunk az Örömhír tanúságtevőivé.

Forrás: Asia News
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés