Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Ferenc pápa a Szűzanya oltalmába ajánlotta a világot
Ferenc pápa a Szűzanya oltalmába ajánlotta a világot

Image

Október 12-én és 13-án Mária-napokat ünnepeltek a Vatikánban. Ferenc pápa szentmisét mutatott be a Szent Péter téren, és Szűz Mária Szeplőtelen Szívének oltalmába ajánlotta a világot.

Az eseményt az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa szervezte.
A máriás találkozó időpontja egybeesik a fatimai Szűzanya utolsó jelenésének évfordulójával. A rendkívüli jelentőségű alkalomra, a Szentatya kérésére, Portugáliából Rómába érkezik a fatimai Mária-szobor.

A felajánlás önkéntes ajándék – tárgy, szolgálat vagy áldozat – fölkínálása elfogadásra. A történelemben több példa van arra is, hogy egy országot ajánlottak az égiek oltalmába.

Szent István király többször is Szűz Mária gondjaira bízta Magyarországot. Halála előtt, 1038. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján országát és koronáját Szűz Máriának adta örökségbe, s ezzel oltalmába ajánlotta a hazát. Az országfelajánlást ünnepélyesen és hivatalosan megismételte I. Lipót császár 1687-ben, Vaszary Kolos hercegprímás 1896-ban, majd Paskai László bíboros 1998-ban.

2006-ban, a nemzeti imaévben Erdő Péter bíboros ajánlotta fel nemzetünket Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Fatimában.

A világ valamennyi országát II. János Pál pápa ajánlotta fel a Szűzanyának 1981. június 7-én. Maga írt egy imádságot az alkalomra, melynek helyéül a Santa Maria Maggiore-bazilikát, időpontjául 1981. június 7-ét jelölte meg, a konstaninápolyi zsinat 1600. és az efezusi zsinat 1550. évfordulója alkalmából. Mivel röviddel a kitűzött időpont előtt merényletet követtek el ellene, személyesen nem tudott megjelenni, beszédét hangfelvételről mondta el.

II. János Pál pápa, hogy még inkább megfeleljen a Szent Szűz kérésének, amelyet a harmadik fatimai titokban fejezett ki, 1984. március 25-én – lélekben a világ összes, előzőleg „összehívott” püspökével együtt – Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta mind az embereket, mind a népeket.

Lúcia nővér személyesen megerősítette, hogy ez az egyetemes és ünnepélyes fölajánlás megfelelt a Szűzanya kívánságának: „Igen, 1984. március 25-én megtörtént az, amit Miasszonyunk kért” – írta 1989. november 8-án kelt levelében.

A felajánlás nem mágikus paktum, hanem alázatos hitből fakadó cselekmény. Nem garantál sikereket vagy szenvedésmentességet, és nem akarja az égiekre hárítani az emberi felelősséget. A végtelen irgalmú Isten akaratának maradéktalan elfogadását jelenti, a názáreti Szűz lelkületével: „Íme az Úrnak szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint.”

A világfelajánlás ugyanakkor nagy reménységet hordoz. Szeptember 7-én Ferenc pápa imafelhívására ima- és böjti napot tartott az Egyház Szíria békéjéért, és Szíria szeptember 9-i bejelentése után elmaradt a háború kirobbanásával fenyegető katonai beavatkozás. Néhány évtizede egy ferences pap kezdeményezésére Ausztria népe egy szívvel imádkozta a rózsafüzért, és a szovjetek 1955. május 15-én aláírták a megszálló hadsereg távozásáról szóló szerződést.

A világfelajánlásban a Szentatya most is Isten áldását kéri a világért, súlyos gondjaink között, hasonló hittel és reménységgel.

 

Forrás: Magyar Kurír


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés