Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

FIDESCO

Image

Az Emmánuel Közösség által alapított FIDESCO szervezetről.

A szervezetet 1981-ben alapította az Emmánuel Közösség (a közösség nemzetközi honlapja http://accueil.emmanuel.info/, a magyarországi közösségé http://www.emmanuel.hu/ ) egy vatikáni találkozó után, amelyen afrikai püspökök is részt vettek.


A FIDESCO egy nemzetközi szolidaritásért létrejött civil szervezet, amely önkénteseket küld a harmadik világ országaiba, hogy szaktudásukkal támogassák az országok fejlesztési projektjeit, segítsék a helyi lakosságot, vagy a humanitárius segítségnyújtásban tevékenykednek.


A FIDESCO önkéntesei egyedülállók, házasok vagy családosak, fiatalok vagy idősebbek, nyugdíjasok, akik a hit terjesztésének munkájában szeretnék szolgálni a társadalom perifériájára kerülteket: ezt jelenti a név is: FIDES-CO (hit és kooperáció/együttműködés).


A missziós munka


Ha jelzik a szükséget és a kérést, a szervezet tagjai a helyi Katolikus Egyház parnereinek szolgálatára rendelkezésre állnak. Ezek a partnerek már eddig is a hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoztak vallási, etnikai vagy kulturális hovatartozástól függetlenül különböző területeken, mint például a nevelés, az oktatás, gazdálkodás, építőipar, egészségügy és különféle létesítményekben, mint például gyógyszertárak, menekülttáborok, utcán élő gyermekek számára kialakított központok és mezőgazdasági iskolák stb.


A FIDESCO szervezete


A FIDESCO egyre inkább jelen van a nemzetközi területen és küld önkénteseket többek között a következő országokból, mint például Belgium, Ausztrália és Brazília. A FIDESCO-nak a világon összesen 11 központja van Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Portugáliában, Hollandiában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Ruandában.

A FIDESCO számára a francia kormány külügyminisztériuma engedélyezte a „önkéntes szervezet a nemzetközi szolidaritásért” megnevezést.


A FIDESCO egy nem-kormányzati szervezet (NGO). Jótékonysági és közhasznú szervezet így fogadhat adományokat.

Image

Forrás: Wikipédia
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés