Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Média arrow Missziós filmek, riportok arrow Misszionáriusnak lenni... (video)
Misszionáriusnak lenni... (video)

Image

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Pápai Missziós Művek kanadai nemzeti igazgatóságának, a 2013. évi Missziós Vasárnapra készült filmjét


Mit jelent misszionáriusnak lenni ma, a Hit évében, amelyet mai multikulturális és elvilágiasodott társadalmunkban - az új evangelizáció középpontjaként - akár „a misszió évének” is nevezhetnénk; egy olyan pápa érkezésekor, aki arra hív bennünket, hogy az élet perifériáira is elmenjünk?

Ezekben a napokban az Egyház missziós lényegének kérdése nagyon is időszerű, amikor az egész világon 2013. október 20-ra, a 87. Missziós Vasárnapra készülődnek, Amerikában pedig 2013. november végén kezdődik 4. Amerikai Missziós Kongresszus.

Összeállításunkban azt a kérdést tettük fel, hogy mit jelent ma misszionáriusnak lenni? A kérdésre különböző országok Pápai Missziós Műveinek igazgatói válaszolnak, de megszólal Vito Del Prete atya, a Missziós Unió főtitkára is.

A „Misszionáriusnak lenni” c. video ide, vagy a lenti képre kattintva tekinthető meg. (Az angol feliratozású változat a cikk utolsó mondatában található linkre kattintva érhető el.)

„Mit jelent ma misszonáriusnak lenni?

A kérdésre a Pápai Missziós Művek igazgatói így válaszolnak:

Misszionáriusnak lenni annyi, mint találkozni Krisztussal.

André Gagnon SJ, francia Kanada: Misszionáriusnak lenni ma mindenekelőtt a találkozást jelenti Krisztussal. Vele, akit nem a levegőben, vagy valahol máshol találhatunk meg, hanem az emberekben, akikkel találkozunk, és akikben benne él Krisztus. Misszionáriusnak leni azt is jelenti, hogy figyelünk a világban zajló eseményekre is és arra, ami bennünk zajlik, hogy visszaadhassuk mindezt a világnak.

Andrea Bignotti, Venezuela: Számomra misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy intenzíven megélem a szüleimtől kapott a keresztény hitet mind személyes mind közösségi szinten.

Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy kitárjuk karunkat az emberek felé és szeretjük őket ugyanúgy, ahogy Krisztus tette

Camilo Pauletti, Brazília: Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy követjük Jézus Krisztust, elmegyünk az emberek közé, és találkozunk ínségben élőkkel.

Castor Alvarez, Kuba: Misszionáriusnak lenni mindenek előtt azt jelenti, hogy igazán hiszünk Isten szeretetében; vágyunk arra, hogy mindenki megtapasztalja ezt, és átadjuk, megmutatjuk Isten szeretetét.

Alex Osei, CSSp, angol Kanada: Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy elvisszük Krisztust a világnak, engedelmeskedünk Krisztus megbízatásának, hogy hirdessük az Örömhírt, nemcsak szavakban, de tettekben is. Közösen viseljük az élet terheit au emberekkel, és nemcsak hirdetjük az Örömhírt, de enni adunk nekik és kitárjuk karunkat a szegények, a szükséget szendvedők és a perifériára szorultak felé.

Misszionáriunak lenni azt jelenti, hogy követjük Krisztust és szolgáljuk az embereket

Vito Del Prete, a Missziós Unió főtitkára, Róma: Misszionáriusnak lenni ma azt jelenti, hogy tudatában vagyunk annak, hogy Jézus küld minket, hogy szolgáljuk az emberiséget, különösen napjainkban, amikor azt hittük, hogy a globalizáció mindenkinek a javát szolgálja, de azután abba a helyzetbe jutottunk, ami tragikus az emberiség számára: munkanélküliség, erőszak, háború és elnyomás mindenütt.

Castor Alvarez, Kuba: Kubában sokan azt mondják nekünk, hogy Isten nem létezik, hogy az életünkben nincs szükség Istenre. Mi, akik hiszünk, szerencsések vagyunk, hogy megtapasztalhattuk azt a boldogságot, amelyre azok találnak, akik hisznek Istenben. Misszionáriusnak lenni ma, tehát azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy Isten ma is él, és nemcsak arról van szó, hogy valami történt kétezer évvel ezelőtt más emberekkel. Ma velünk történik valami és mindez segít nekünk élni, boldognak lenni és teljes életet élni.

Rodolfo French Naar, Nicaragua: Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy átérezzük Krisztus szenvedését, megéljük és másoknak is el akarjuk mondani; mégpedig örömmel, szenvedéllyel és boldogan, hogy üzenetét jobban megismerjék és megszeressék.

Guillermo Morales, Mexikó: Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy tanúi vagyunk Krisztus és az Egyház szeretetének, és az emberekkel együtt a hit útján járunk.

Camilo Pauletti, Brazília: Ahogy mi magunk sokat kaptunk, ugyanúgy kell kifejeznünk a hálánkat: úgy, hogy életünket adjuk a szükséget szenvedőkért.

Misszionáriusnak lenni azt jelenti, hogy létrehozzuk a missziós kultúrát

Vito Del Prete, a Missziós Unió  főtitkára, Róma: Ma olyan kultúrában élünk, amely az erőszak és elnyomás kultúrája. Az, hogy Krisztus küld minket, azt jelenti, hogy Krisztus országát elvisszük, az Örömhír magvait elvetjük ebben a kultúrában. Mégpedig azért, hogy egy új kultúrát hozzunk létre, az Örömhír kultúráját. Misszionériusnak lenni azt jelenti, hogy szolgálatára vagyunk az emberiségnek, hogy Krisztusban elvisszük hozzájuk Isten természetfelettiségét, hogy létrejöjjön egy újfajta emberiség, amely igazán önmagára talál.

Ez az, amiről a misszionáriusság szól: elmenni az emberek közé és elvinni Krisztus szeretetét nekik. Az emberi személy teljessége Krisztusban mutatkozik meg.

Andrea Bignotti, Venezuela: misszionáriusnak lenni ma - most, hogy Venezuelában a 4. Missziós Kongresszusra készülünk -, azt jelenti, hogy megerősítjük és megvilágosítjuk testvéreinket hitükben, amelynek egyszerre kell közösséginek és missziósnak lennie.

Forrás: PMM Kanada
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés