Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Mindenki misszionárius arrow El kell vinnünk Krisztust az emberekhez
El kell vinnünk Krisztust az emberekhez

Image

Ferenc pápa beszéde a Tömeg- kommunikáció Pápai Tanácsa plenáris üléséhez


A napokban tartotta közgyűlését a pápai tanács, Claudia Maria Celli érsek elnökletével. A tanácskozás mintegy nyolcvan képviselőjét szombaton délben fogadta a pápa. Hozzájuk intézett beszédében a Szentatya a kommunikáció jelentőségéről, szerepéről és a krisztusi üzenet modern csatornákon való eljuttatásáról fejtette ki gondolatait.

Utalt rá, hogy ötven évvel ezelőtt hagyták jóvá az "Inter mirifica" kezdetű zsinati dekrétumot, amely az egyház kommunikációs eszközeivel, azok evangelizáló dimenziójával foglalkozott. Az elmúlt évtizedekben ezek az eszközök jelentős fejlődésen mentek át, egyfajta kommunikációs háló alakult ki, ahol az emberek kapcsolatba lépnek egymással, bővítik ismereteiket.


Az egyháznak mi a szerepe ebben a helyzetben? A cél az, hogy párbeszédet folytasson a mai kor emberével, megértse várakozásait, kétségeit, reményeit. Vannak, akik csalódtak egy olyan kereszténységben, amely számukra meddőnek látszik és nehezen képes hatékonyan kommunikálni a hitből fakadó mély értelmet. Ma, a globalizáció korában növekvő irányvesztettség, magány jellemzi az embereket.


Fontos tehát, hogy párbeszédbe tudjunk velük lépni, jelen legyünk az új technológiák által létrehozott közegben, a közösségi oldalakon. Nem szabad félnünk ettől a jelenléttől, el kell vinnünk keresztény identitásunkat ebbe a környezetbe. Az egyháznak együtt kell zarándokolnia mindenkivel - szögezte le a pápa.


Olyan kihívásról van szó, amely túlmutat a technológiai problémákon. Fel kell tennünk a kérdést magunknak: hogy vajon képesek vagyunk-e elvinni az embereknek Krisztust? Tudjuk-e kommunikálni egy olyan egyház arcát, amely mindenki számára otthont jelent? Föl kell tudni mutatnunk a modern kommunikációs eszközökkel is hitünk, életünk, Krisztussal való találkozásunk szépségét.


A nagy digitális földrész nem csupán technológiai világ, hanem valódi férfiakból és nőkből áll, akik magukban hordozzák reményeiket, szenvedéseiket, félelmeiket, az igazság, a szépség és a jóság iránti vágyukat. Képesnek kell lennünk arra, hogy fölmutassuk nekik és elvigyük hozzájuk Krisztust, osztozzunk örömeikben és reményeikben, amint Mária elvitte Krisztust az emberek szívébe - mondta még Ferenc pápa a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának tagjaihoz.¶


Forrás:Vatikáni Rádió 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés