Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Hírek, írások arrow IX. Váci Egyházmegyei találkozó Pásztó - 2013. június 28-29.
IX. Váci Egyházmegyei találkozó Pásztó - 2013. június 28-29.

Image

A találkozó mottója: „Ne félj, csak higgy!”
A találkozó során több egyházközségi csoport mellett az egyházmegye Szent Gyermekség Műve missziós csoportjai is bemutatkoztak.
A kétnapos rendezvényt Kecskés Attila, Pásztó esperes plébánosa nyitotta meg a műemlék Romkertben. A találkozó során több egyházközségi csoport is bemutatkozott, köztük a pásztói Magyar Szentek Katolikus óvoda és a jobbágyi Hit és Fény Vidám Szívek Közössége. Az első napon előadásokat és koncerteket hallhattunk. A Szent Gyermekség Műve missziós csoportjainak bemutatkozására a második napon került sor.

Az Úrangyala elimádkozása után Keserű Márta, a Szent Gyermekség Műve egyházmegyei koordinátora beszélt megalakulásukról és az örvendetesen bővülő létszámról. Ezután a nagybárkányi Kis Szent Teréz missziós csoport következett, akik az „irgalmasság órájában” adták elő névadójukról szóló, „A szeretet kis útja” c. misztériumjátékukat. Nagy siker volt, mint 2009 óta valamennyi előadásuknak országszerte.

A pásztói missziós gyermekek templomunk védőszentjét, Szent Lőrincet választották névadójuknak, életéből mutattak be egy kis jelenetet. A gyermekek szülei is bekapcsolódtak a Szentről szóló pásztói népénekkel, amit a gyermekek egyszerű pantomimmal elevenítettek meg. Befejezésül Szent Lőrinc hűséges szolgálatáról énekeltek.

Ezt követően Sebastian atya beszélt a misszióról és a hit erejéről. Régen – mint mondta – idegen országokba vittük az örömhírt az embereknek, s most azokból az országokból jönnek hozzánk hirdetni a hit erejét. A Gyermekmisszió lényege: kis imával, kis lemondással gyermekek segítenek a rászoruló gyermekeknek. Szavai áttüzesítették a szíveket, méltán kapott nagy tapsot.

A találkozón itt-ott feltűntek a kis zöld sapkás gyermekek, segítettek, ahol tudtak. Nagy elismerést aratott S. Máté, a fiatalok sportprogramjának vezetője. A fiatalok virrasztását és szentségimádását a Gável testvérek vezették.

Mind a két nap záró szentmiséjét Beer Miklós püspök úr mutatta be, és Varga Lajos segédpüspök úr koncelebrált. Tartalmas, szép, lélekemelő két napunk volt Pásztón.

Kaposvári Lászlóné, a pásztói missziós csoport vezetője

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés