Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow KIS SZENT TERÉZ RÓZSAESŐJE MAGYARORSZÁGON arrow Kis Szent Terézről elnevezett missziós gyermekcsoportok találkozója Fóton
Kis Szent Terézről elnevezett missziós gyermekcsoportok találkozója Fóton

Image

2013. szeptember 7-én a fóti és a nagybárkányi Kis Szent Terézről elnevezett csoportok találkoztak Fóton, amelyhez a rádi missziós csoport is csatlakozott.

A program 10 órakor kezdődött. A találkozón részt vettek a Pápai Missziós Művektől Sebastian atya, Mária és Maya az új munkatárs, ezen kívül Antónia nővér, aki az Assisi Szent Ferenc Leányainak Kongregációjához tartozik.

A találkozó első felében sor került Dancsák Viktor által írt Kis Szent Terézről szóló misztériumjáték bemutatására. A gyermekek már többször előadták a művet és ezen az alkalommal is nagy átéléssel láthattuk játékukat, mellyel nagy sikert arattak. Kis Szent Teréz életét örökítette meg a darab, amely által az Önéletrajz alapján végigkísérhettük gyermekkorától haláláig a szent életét.

Egy kis tízórai után Antónia nővér tanúságtételével folytatódott tovább az alkalom Sebastian atya buzdítása után. A gyerekek kérdezhettek Antónia nővértől, aki miután megválaszolta a kérdéseket, mesélt még magáról, a hivatásáról és általában a hivatástisztázás mibenlétéről.

Példának hozta fel Kis Szent Teréz életét, aki gyermekkorában mindent magának akart, nem akarta megosztani a játékait testvéreivel. Idősebb korában ez a természete megmaradt, de ekkor már mindent a kegyelmi élet szerint szeretett volna: mindent akart, sok szenvedést, misszionárius akart lenni - egy új szinten valósult meg kívánsága.

Mivel ez a nap Ferenc pápa kérésére ima és böjti nap volt a békéért Szíriában és az egész Földön, ezért csak szerény de ízletes agapéval készültek vendégfogadóink.

A gyerekek vidám tánca zárta a programot.


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés