Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Hetvenezer indonéz keresztény egységben
Hetvenezer indonéz keresztény egységben

Image

Indonéziában a lakosság 85 százaléka iszlám vallású. A keresztény  kisebbség csupán a lakosság 10 százalékát alkotja, ezért is volt jelentős a találkozó.
Több mint hetvenezer indonéz keresztény gyűlt össze  azon a nagyszabású ökumenikus találkozón, melyet az Indonéz Egyházak Közössége, az Indonéziai Evangélikus Egyházak és Intézmények Közössége, az Indonéz Pünkösdi Testvériség, az Indonéz Baptista Testvériség, az Ortodox Egyház, az Üdvhadsereg és a Hetednapi Adventista Egyház közösen szervezett Dzsakartában.


Az ország minden tájáról érkező keresztények Dzsakarta legnagyobb stadionjában gyűltek össze, ahol Olav Fykse Tveit tiszteletes, az Egyházak Világtanácsának főtitkára a 133. zsoltárról beszélt, mely Isten népének egységét dicséri.


A találkozóra még pünkösd előestéjén került sor. Tveit arról beszélt, hogy a Szentlélek kiáradása mennyire egységbe kovácsolta Krisztus tanítványait, akik aztán elterjesztették a Jézus életéről szóló evangéliumokat az egész világon. A lelkész arra biztatta az indonéz keresztényeket, hogy egységüket használják fel a többi ember szolgálatára, és közvetítsék számukra Isten adományait: az életet, az igazságot és a békét.

Ezt az Indonéziában mindeddig példa nélkül való ökumenikus találkozót Tveit tiszteletes kapcsolatba hozta az Egyházak Ökumenikus Tanácsának októberre tervezett nagygyűlésével is, melyet Dél-Koreában fognak megtartani a következő mottóval: „Életnek Istene vezess minket az igazságra és a békességre.”

Ez az imádság – mondta a lelkész – „azt hangsúlyozza, hogy a keresztény hit egyazon hit egyazon Istenben, aki minden egyes élőnek gondját viseli (...) Az egyház egysége azt jelenti, hogy együtt teszünk bizonyságot az irgalmas Istenről, az Ő megváltó kegyelméről, és Isten országának eljöveteléről, ahol az igazság és a béke uralkodik.”

Indonéziában a lakosság 85 százaléka iszlám vallású. A keresztény kisebbség csupán a lakosság 10 százalékát alkotja, szerepük mégis elismert az országban. Vannak azonban olyan régiók, ahol az iszlám törvény az uralkodó, és ez esetenként megnehezíti a keresztények életét, például a templomépítések engedélyezése terén.

Forrás: La Croix/Magyar kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés