Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Tanácsot adni a kételkedőknek
Tanácsot adni a kételkedőknek

Image

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnökének elmélkedése Spoleto-ban
Június 28-a és július 14-e között tartják az umbriai városban, immár 57. alkalommal, a Két Világ Fesztivált, amelynek keretében június 29-én, szombaton este Rino Fisichella érsek mondta el elmélkedését a Szent Domonkos és Ferenc bazilikában. A Pápai Tanács által szervezett idei elmélkedés-sorozat a spirituális irgalmasság cselekedeteiről szól. (A tavalyi fesztiválon nagy sikert aratott a hét főbűn témájáról megtartott prédikáció ciklus).

Fisichella érsek a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta: a hit nem egy elmélet, hanem egy személlyel való találkozás. Ferenc pápa néhány héttel ezelőtt a találkozás kultúrájának támogatására hívta fel a figyelmünket. Jézussal találkozva találkoznunk kell embertársainkkal is. Az irgalmasság művei arra az igényre válaszolnak, hogy kifejezzük jelenlétünket a mai világban.

Minden nap arra kaptunk meghívást a hitben, hogy végrehajtsuk az irgalmasság cselekedeteit, mivel Jézus azt mondta, hogy amit a legkisebbel teszünk, azt vele tesszük meg. Utalással előadása címére, Fisichella érsek kifejtette: a kételkedés nem negatív elem, hanem kísérlet arra, hogy növeljük ismereteinket. Mint ahogy Szent Ágoston megállapította: a kísérlet már önmagába foglalja az igazságot.

Ha kételkedünk, ez csak azért van, mert az igazság megismerésére törekszünk. A tanács tehát a következő: álljunk a keresők mellé és így éljük meg az irgalmasságot. Maga a szó azt jelenti, hogy szívünk együttérez, találkozni kíván a másikkal. Tehát nem helyezzük magunkat a másik fölé, amikor tanácsot adunk. Barátként a kétkedő mellé állunk, és együtt haladunk vele az úton. Az irgalmasság azt kívánja, hogy alázattal éljünk, mert előttünk áll Isten irgalmasságának legfőbb példája, irántunk való jósága, gyengédsége.

Ugyanakkor szükségünk van türelemre is a mindennapi előrehaladásban, mivel a kitűzött cél rendkívül fontos és magas rendű, mi pedig gyengék vagyunk. Ebben a gyengeségünkben számolnunk kell ellentmondásainkkal és korlátainkkal. Isten irgalmasságának tudatában soha ne fogyatkozzon meg tehát az a kívánságunk, hogy mi is segítséget kérjünk.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés