Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Tawadros kopt pápa látogatása a Vatikánban
Tawadros kopt pápa látogatása a Vatikánban

Image

Ferenc pápa pénteken fogadta az alexandriai kopt ortodox pátriárkát. Személyében ő a második kopt pápa, aki a Vatikánba látogatott.
Egyiptomban 11 millió kopt keresztény él, ők alkotják a legnagyobb keresztény közösséget az országban. Egyiptom 85 milliós lakosságának többsége muzulmán.

Fel kell készítenünk híveinket arra a valóságos  egységre, amelynek szükségességével tisztában vagyunk - mondta Tawadros kopt pápa.

Válaszában Ferenc pápa kijelentette: "Biztosíthatom, hogy törekvéseik a Krisztusban hívők közösségének építésére, mélységes aggódásuk Egyiptom jövőjére vonatkozóan, valamint a keresztény közösségek szerepét illetően az országban mély visszhangra találnak Péter utódának és az egész katolikus közösség szívében."

A katolikus egyházfő hangsúlyozta: "Mindennapi szenvedéseikben való osztozásunk hathatós eszköz lehet az egységre való törekvésben."

Tawadros kopt pápa egyiptomi látogatásra hívta Ferenc pápát és javasolta, hogy tekintsék május 10-ét a Római Katolikus Egyház és a Kopt Ortodox Egyház közötti testvéri szeretet ünnepének.

Forrás: Ecumenical News


---------------


Nagyon szép volt a pápával való találkozás, ami jót tesz egyházainknak – nyilatkozta Tawadros kopt ortodox pátriárka

Az alexandriai kopt ortodox pátriárka a találkozót követően nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Elmondta, hogy fantasztikus volt az esemény. Különösen jó élményt jelentett a Szentatyával való találkozás, amely jó a két egyház közötti kapcsolatok számára is. Tájékoztatott, hogy meghívta Ferenc pápát Egyiptomba, amelyet elfogadott és a megfelelő pillanatban majd létre is jön a pápai út.

Arra a kérdésre, hogy milyen a keresztény egyházak közötti kapcsolat Egyiptomban, Tawadros pátriárka elmondta: a kopt egyház tagja a Közel-Keleti Egyházak Tanácsának és az Afrikai Egyházak Tanácsának is. Egyiptomban azonban nem volt egy ilyen jellegű szervezet. Ezért hosszú megbeszéléseket követően a különböző egyházak létrehozták ezt a tanácsot februárban, amelynek öt tagja van. Jó kapcsolatok vannak a tagok között és számos kölcsönös látogatásra, találkozóra kerül sor és sok más tevékenységet terveznek a jövőben.

Arra vonatkozóan, hogy mennyire fontos a szorosabb együttműködés a keresztény egyházak között a nagy nehézségek fényében, amelyekkel Egyiptomban szembe kell nézniük, Tawadros alexandriai kopt ortodox pátriárka hangsúlyozta: a létrehozott tanács egységes hangot ad minden kereszténynek és hallatja hangját nemcsak Egyiptomban, de az egész Közel-Keleten. Ez nagyon fontos számukra. Együttdolgoznak a különböző akcióterveken – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Tawadros pátriárka.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés