Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Mindenki misszionárius arrow Ana útja az Aids poklaiból az ENSZ-közgyűlés szószékéig
Ana útja az Aids poklaiból az ENSZ-közgyűlés szószékéig

Image

Ana Maria Muhai a Sant'Egidio közösség afrikai DREAM-programjának első mozambiki aktivistája volt. A DREAM az Aids-vírussal fertőzött lakosság kezelését vállalja a legfejlettebb módszerekkel, az antiretrovirális terápiát alkalmazza a szegény afrikai lakosság körében.
Ana Maria Muhai a halál küszöbéről tért vissza, az Aids-elleni küzdelem emblematikus alakjává lett.

Az ő életét is a DREAM-program mentette meg. Amikor 2002-ben megismerte az éppen csak szárnyait bontogató kezdeményezést, 41 éves volt és 28 kilót nyomott, testét sebek borították, megvetetten élt. Azonnal elkezdte a kúrát és néhány hónap elteltével kezdett jobban lenni. Amikor elkezdett járkálni az utcán, szomszédai azt hitték, szellemet látnak, hiszen gondolatban már eltemették. Ettől kezdve idejét a DREAM-központban töltötte, a remény embere lett, buzdította  betegeket, hogy vágjanak bele a kezelésbe, mindenkihez volt egy-egy bátorító szava. És nem csak a mozambiki Maputóban lett ismert, híre elterjedt a kontinens határain túlra is. Emblematikus figura lett: saját sorsával hirdette mindenütt, hogy a HIV-vírus leküzdhető. 2011 júniusában az ENSZ New York-i közgyűlésén mondott beszédet, kérte, hogy az egész világon mindenki számára tegyék hozzáférhetővé a kezelést.

Vállalta betegségét, küzdött a megbélyegzettség ellen. Meg akarta menteni a betegeket, akik féltek a kezeléstől. Mindenkinek mutogatta azt a fényképet, amely még betegen készült róla, és amelytől már annyira különbözött. A mozambiki média „a gladiátornő” nevet adta neki bátor kiállása miatt, rengeteg rádió- és tévéadásban szerepelt. Mindig elmondta: nem csak a teste, hanem a lelke is meggyógyult a Sant’Egidio közösség DREAM-programja által. Másokért kezdett el élni, érezte, hogy adós a szeretettel. Amikor megbetegedett egy másfajta betegségben, élete utolsó heteiben a baráti közelség és az imádság adott neki erőt. Több százan gyűltek össze Maputóban a temetésén április 19-én. Barátain kívül jelen volt a mozambiki közintézmények és a civil szervezetek számos képviselője is.

Élete tanúságtétel: hogyan tud egy szerény, alázatos, a világ peremvidékén élő asszony olyan emberré válni, aki képes sokak életét, a történelmet is megváltoztatni egyszerűségével és bátorságával.


Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés