Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Hírek, írások arrow Szolgálatra kiválasztva - II. Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség Találkozó
Szolgálatra kiválasztva - II. Váci Egyházmegyei Szent Gyermekség Találkozó

Image

A Váci Egyházmegyében működő missziós gyermekcsoportok tavalyi találkozója immár hagyománnyá nemesedett.

A találkozó képei ITT láthatókTöbb mint kétszáz kis missziós gyűlt össze szüleikkel, nagyszüleikkel és testvéreikkel április 13-án a Máriabesnyői Bazilika előtti téren. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a hosszúra nyúlt hűvös, esős idő ezen a napon eltűnt és verőfényes napsütés, igazi tavaszi, feltámadási hangulat uralkodott.

A nap ünnepélyes püspöki szentmisével kezdődött a Bazilikában, amelynek keretében Beer Miklós váci megyéspüspök tizenhárom új kis misszióst iktatott be a Szent Gyermekség Műve tagjai közé.

Image      Image

A püspök úr régi ismerősként köszöntötte a missziós gyermekeket, hiszen sokukkal már tavalyi első Váci Egyházmegyei találkozó alkalmával, Mátraverebély-Szentkúton is találkozott. Szentbeszéde is a gyermekek missziós küldetéséről szólt. Az olvasmány (ApCsel 6,5) üzenetéből kiindulva először azt kérdezte meg a gyerekektől, hogy feltámadása után Jézus vajon találkozhatott-e gyerekekkel. Majd elmondta, hogy ugyanúgy, ahogy az apostolok a különféle szolgálatokhoz segítőket választottak maguk mellé, ugyanúgy vagyunk mi is kiválasztva a különféle szolgálatokra, hogy segítsünk Krisztus Egyházának különféle feladataiban. Erre a segítő szolgálatra, mint minden megkeresztelt ember, a gyerekek is meghívást kaptak. Mindenki a maga helyén és a maga talentumai szerint szolgálhatja Krisztust és az embereket. Az evangéliumra utalva (Jn 6, 16-21) pedig azzal a bátorítással bíztatott Püspök úr, hogy Jézus egész életünkön végigkísér, és mindig ott találkozhatunk Vele, ahol éppen vagyunk.

A szentmisét követően a vendéglátó máriabesnyői missziós csoport és kísérőjük Pádár Éva vezetésével a gyerekek megtekintették a Bazilikát, sok sok érdekességet tudtak meg hazánk és Gödöllő történetéről is.

A lelki és szellemi táplálék mellett a testi eledel sem maradt el. A finom ebédet a gyerekeket kísérő édesanyák, nagymamák által felajánlott rengeteg finom sütemény koronázta meg.

Image      Image

A délutáni program az egyes csoportok bemutatkozásával folytatódott. Az Encsről, Fótról, Hévízgyörkről, Máriabesnyőről, Nagybárkányból, Pásztóról, Rádról, Rákosszentmihályról és Vecsésről érkezett csoportok képekkel illusztrálva mutatták be otthoni missziós életüket. Ilyen alkalmakkor derül ki igazán, milyen színes is a misszió tárháza, milyen sokféle tevékenységgel járulnak hozzá a missziós gyermekcsoportok iskolájuk, egyházközösségük életéhet. Igazi kovászként működnek, miközben saját hitük is érlelődik, fejlődik. A csoportok többségében növekszik a Szent Gyermekség Műve korcsoportot elérők száma, így egyre többen folytathatják missziós munkájukat az Ifjúsági Missziós Társulat keretén belül.

A bemutatkozás után „Kincsvadászat” játékra került a sor. A gyerekek az öt missziós szín szerint csoportokat alkottak, majd a Bazilika kertjében elrejtett borítékokat kellett megkeresniük. A borítékokban egy-egy – a Hit Évéhez kapcsolódó szentírási részlet szavai voltak elrejtve. A feladat a borítékok megtalálása, majd a szavakból az idézett mondat összeállítása volt. Nem volt könnyű a feladat, és nagy örömujjongás jelezte, amikor elsőként a KÉKeknek sikerült az idézetet megfejteniük.

Image      Image

Az izgalmak levezetéseként hatalmas körben közös tánc zárta a napot. Néhány missziós csoport egy-egy számukra kedves táncot tanított meg a gyerekeknek, de a végén még Sebastian atya is tanított egy dalt nekik.

A nap végi záróáldás után a gyerekek úgy búcsúztak el egymástól, hogy jövőre az egyházmegye egyik kistelepülésén, Rádon fognak találkozni.

Image      Image

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés