Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Mi a misszió? arrow "...szóval és mindennapi életünk tanúságával..."
"...szóval és mindennapi életünk tanúságával..."

Image

Részletek Ferenc pápa április 14-én a Falakon kívüli Szent Pál Székesegyházban mondott szentbeszédéből
"Vannak a minden napok szentjei," mondta Ferenc pápa," a rejtőzködő szentek, akik a szentség egyfajta "középosztálya", amilyenek mindannyian lehetünk. "A világ sok részén azonban sokan vannak, akik - mint Péter és az apostolok - szenvednek az evangélium miatt, akik vérük kiontásával az életüket adják azért, hogy hűek maradjanak Krisztushoz." Ferenc pápa minden hívőt arra emlékeztet, hogy az ember nem hirdetheti az Jézus örömhírét az életük kézzelfogható tanúsága nélkül. Azt mondta: "Azoknak, akik hallgatnak és figyelnek bennünket, tetteinkben is meg kell látniuk Istennek azt a dicsőítését, amit ajkunkról hallanak." Majd így folytatta: "a hívők és a lelkipásztorok következetlensége aközött, amit mondanak, és amit tesznek, szavaik és életmódjuk között, aláaknázza az Egyház hitelét"

Ferenc pápa ezután az Isten imádásának témájáról szólt. "Mit jelent imádni az Istent?" – kérdezte, s válaszolt: "Imádni az Urat azt jelenti, hogy megadjuk Neki azt a helyet, ami megilleti Őt. Imádni az Urat azt jelenti, hogy hitet teszünk Mellette, - nemcsak szavainkkal - hogy egyedül Ő az, aki valóban irányítja életünket. Imádni az Urat azt jelenti, hogy meg vagyunk győződve előtte, hogy ő az egyetlen Isten, az életünk Istene, a történelmünk Istene."

"Kedves testvéreim,” - foglalta össze Ferenc pápa – „az Úr minden nap hív, hogy kövessük őt bátran és hűséggel. Ő hatalmas ajándékká tett bennünket, amikor tanítványul választott, és amikor arra küld minket, hogy örömmel hirdessük Őt, a Feltámadottat. Azonban azt kéri tőlünk, hogy ezt szóval és mindennapi életünk tanúságával tegyük. Az Úr az életünk egyetlen Istene, aki arra hív bennünket, hogy szakítsuk el magunkat a bálványoktól, és egyedül Őt imádjuk. A Boldogságos Szűz Mária és Szent Pál segítsen bennünket ezen az úton, és járjanak közben értünk."

Forrás: news.va
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés