Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Ne hagyjátok, hogy ellopják tőletek a reményt
Ne hagyjátok, hogy ellopják tőletek a reményt

Image

részleteket közlünk Ferenc pápa virágvasárnapi homíliájából
„Az első szó, amit szeretnék nektek mondani, az az öröm!” Ezután felsorolta a világon jelen lévő rossz számos fajtáját. „Ha körülnézünk, látjuk, milyen sok sebet ejt a rossz az emberiségen. Háborúk, erőszakos tettek, gazdasági konfliktusok, amelyek a gyengéket sújtják, a pénzéhség, a hatalomvágy, a korrupció, a megosztottságok, az emberi élet és a teremtett világ elleni bűnök. Azután ott vannak személyes bűneink: a szeretet és a tisztelet hiánya Isten, testvéreink és az egész teremtett világ iránt. Jézus a kereszten érzi a gonosz egész súlyát és Isten szeretetének erejével legyőzi azt feltámadásával.

Kedves barátaim! Mi mindnyájan le tudjuk győzni a bennünk és a világon jelen lévő rosszat Krisztussal, a Jóval. Gyengének, képtelennek érezzük magunkat? Isten nem a hatalom eszközeit keresi: a kereszttel győzte le a rosszat! Ne higgyünk a Gonosznak, aki ezt mondja: nem tehetsz semmit az erőszak, a korrupció, az igazságtalanság ellen, saját bűneid ellen! Ne szokjunk hozzá a rosszhoz! Krisztussal átalakíthatjuk magunkat és a világot. Vigyük el Krisztus keresztjének győzelmét mindenkinek és mindenhová; vigyük el Istennek ezt a nagy szeretetét!” – kérte Ferenc pápa mindenkitől….

A keresztény örömről szólva Ferenc pápa ezt mondta: „Nagy tömeg, ünneplés, dicsőítés, áldás, béke: az öröm légköre ez. Jézus reményt ébresztett a szívekben, főleg az egyszerű, szegény, mindenki által elfelejtett emberek körében, akik nem számítanak a világ szemében. Jézus megértette az emberi nyomorúságot, megmutatta Isten irgalmas arcát, lehajolt hozzánk, hogy meggyógyítsa testünket, lelkünket. Most pedig belép a Szent Városba! Nagyon szép jelenet: tele van fénnyel, örömmel, ünneppel”.

Mi is befogadtuk Jézust; mi is kifejeztük annak az örömét, hogy elkísérjük, hogy mellettünk érezzük, hogy jelen van bennünk és közöttünk, mint barát, mint testvér, és mint király, mint életünk világítótornya.

„Ne legyetek soha szomorúak! Egy keresztény soha nem lehet szomorú! Ne engedjetek soha a bátortalanság érzésének! A mi örömünk nem a birtoklásból fakad, hanem abból, hogy találkoztunk egy Személlyel: Jézussal, aki közöttünk van. Abból születik, hogy tudjuk: Jézussal soha nem vagyunk egyedül, a nehéz pillanatokban sem, amikor életünk útján olykor leküzdhetetlennek tűnő problémákkal és akadályokkal találkozunk. Az ilyen pillanatokban megjelenik az ellenség, az ördög, aki angyalnak álcázza magát és alattomosan szól hozzánk.

Ne hallgassatok rá! Kövessük Jézust! Mi elkísérjük, követjük Jézust, de mindenekelőtt tudjuk, hogy Ő kísér el minket: ebben áll a mi örömünk, reményünk, amit el kell vinnünk a világba” – mondta Ferenc pápa, majd így buzdította a híveket: „Arra kérlek titeket: ne hagyjátok, hogy ellopják reményeteket! Azt a reményt, amit Jézus ad nekünk”.

Ferenc pápa ezután a fiatalokhoz fordult, emlékeztetve őket, hogy 28 éve Virágvasárnap az Ifjúság napja, amelyet egyházmegyei szinten ünnepelnek.

„Kedves fiatalok! Elképzellek benneteket, amint ünnepeltek Jézus körül, miközben lengetitek az olajfa ágait, miközben kiáltjátok nevét és kifejezitek örömötöket, hogy Jézussal lehettek. Fontos szerepetek van a hit ünneplésében. Elhozzátok nekünk a hit örömét és azt mondjátok, hogy a hitet mindig, 70 és 80 évesen is fiatal szívvel kell megélnünk. Krisztussal szívünk soha nem öregszik meg. De jól tudjátok, hogy a Király, akit követünk, és aki elkísér bennünket, rendkívül különleges: olyan Király, aki a kereszthalálig szeret, aki arra tanít bennünket, hogy szolgáljunk és szeressünk. Ti nem szégyellitek keresztjét, sőt átölelitek azt, mert megértettétek, hogy az igazi öröm az önátadásban van és Isten a szeretettel győzte le a rosszat.

Vigyétek a zarándok keresztet el minden földrészre, a világ utcáira, válaszolva Jézus felszólítására: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” (vö Mt 28,19). Ez az idei Ifjúsági Nap témája. Azt hirdetitek mindenkinek, hogy Jézus a kereszten ledöntötte az ellenségeskedés minden falát, ami elválasztja egymástól az embereket és népeket. Jézus elhozta a kiengesztelődést és a békét”…

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés