Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Hírek, írások arrow Új missziós csoport alakult Dombóváron
Új missziós csoport alakult Dombóváron

Image

Dombóváron március 10-én szentmise keretében a hívek által megtöltött Belvárosi Plébánia Templomban a város első 15 missziós gyermekének felavatására került sor. A Pécsi Egyházmegyében Szekszárd után Dombóváron alakult másodikként ilyen gyermekcsoport.

Az ünnepi szentmisén készült felvételek a Fotogalériában láthatókA csoport kísérője Kővágóné Csizmadia Anna így fogalmazta meg a missziós csoport megalakításának célját: a gyermekek szívében már kisgyermek korban kialakuljon a missziós tudat, a rászoruló társaik segítése ne kötelesség, hanem szívből és szeretetből adódó belső igény legyen. Jelmondatuk a „Kis imával és kis áldozattal”, mellyel rászoruló gyermekeket, időseket segítenek itthon és határon túli területeken.


A gyerekek a Szt. Orsolya Iskolaközpont 11- 14 éves diákjai, akik ősz óta vesznek részt a gyermekmissziós munkában. Reggelenként tanítás előtt a beteg gyermekekért – közöttük a közvetlen környezetünkben élő beteg gyermekekért is - imádkozunk közösen az iskola minden diákjával.

A missziós beiktatásra való felkészülési idő alatt az elmúlt hónapokban műsorokat adtunk az időseknek, missziós keresztutat tartottunk a kórházi kápolnában, árusítottuk a PMM idei naptárát, aminek a bevételéből az épülő kárpátaljai kápolna berendezését támogattuk, ajándékgyűjtéssel segítettünk a bélfenyéri Szt. Imre Gyermekotthon lakói részére, akikkel együttműködési megállapodást tervezünk kötni. Missziós rózsafüzért imádkoztunk, napi imával támogatjuk a beteg gyermekeket.


Missziós csoportként tervezzük a Máriaremetén tartandó pünkösd hétfői Országos Találkozón való részvételt, de a missziós gyerekek nyári táborába is ellátogatnak páran Bakonyjákóra augusztusban. A tavaszi időszakban Pécsre kirándulunk, ahol imádkozunk a Székesegyházban, majd megnézzük a felnőtt Caritasz munkáját, valamint az újonnan feltárt középkori Egyetem területét is. Idén nyáron második alakommal rendezi meg a felnőtt Caritasz a rászoruló gyermekek nyári táborát, ahol a kis missziósok önkéntes munkát vállalnak.


                                        Kővágóné Csizmadia Anna


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés