Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Ferenc pápa arra buzdít minket, hogy apostoli buzgósággal evangelizáljunk
Ferenc pápa arra buzdít minket, hogy apostoli buzgósággal evangelizáljunk

Image

"Az új pápa azt mondta nekünk, hogy az evangelizációhoz apostoli buzgóság szükséges. Oda kell fordulnunk a rászorulók felé, és hirdetnünk kell az Evangéliumot a külvárosokban" kommentálta az új pápa megválasztását Fernando Filoni bíboros a Hitterjesztés Kongregációja ülésén.
"Ma arra kaptunk meghívást, hogy mindezt belső átérzéssel tegyük – mondta a bíboros. "Még ha időnként el is fáradunk, az a hivatásunk, hogy mindenkor hirdessük az Evangéliumot, nagy buzgósággal, ami azt jelenti, hogy szeretettel." Az új pápa - folytatta - "arra szólít minket, hogy lépjünk ki önmagunkból, ne engedjünk az önközpontúság kísértésének, hanem menjünk el a rászorulókhoz, és vigyük el az öröm és remény jó hírét mindenhová, ahol anyagi és lelki szegénység uralkodik. " Keresztényekként, az evangelizáció munkásaiként támogassuk péteri szolgálatát; nagylelkűséggel és szeretettel ontsuk elkötelezettségünket"mondta Filoni bíboros.

Ezután megosztotta a hallgatósággal a konklávén szerzett élményeit: "Nagyon megindító annak tanújává lenni, hogy hogyan éli át valaki a nagy felelősséget. Nem mi bíborosok választottuk az új pápát, Őt Isten választotta.

Ha Teréz Anya azért imádkozott, hogy "ceruza legyen Isten kezében”, számomra ez a választás egy gondolatjel volt Isten tervében, és ez különleges élmény volt." Filoni bíboros megerősítette, hogy a pápa nevét Assisi Szent Ferencre utalva választotta, és ez különösen is megmutatja mélységes alázatát."

Forrás: Agenzia Fides
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés