Pápai Missziós muvek
MISSZIÓS UNIÓ
PONTIFICIUM OPUS
A UNIONE MISSIONARIA


"Mindenki misszionárius"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Missziós Unió arrow Hírek arrow Szentföld párbeszéd
Szentföld párbeszéd

Image

Keresztények és muzulmánok XVI. Benedek pápára emlékeznek

Küszöbön a közel-keleti egyházak csúcstalálkozója
„A szentföldi keresztények olyan pápát szeretnének, aki a béke tanúságtevője, nyitott a más vallásokkal és a nem hívőkkel való párbeszédre” – nyilatkozta az AsiaNews hírügynökségnek Giacinto Boulos Marcuzzo püspök, a Jeruzsálemi Latin Pátriárkátus izraeli helynöke. Hangsúlyozta, hogy az Izraelben és a palesztin területeken élő keresztények számára a béke nemcsak a háború felfüggesztését jelenti, hanem annak reményét, hogy tanúságot tudjanak tenni Krisztusról szülőföldjükön.

Ezekben a napokban – mondta még a főpásztor – a hit megújulását lehet tapasztalni a térségben: keresztények, zsidók, muzulmánok, drúzok és görög ortodoxok imaórákat szerveznek, hogy XVI. Benedek pápára emlékezzenek, továbbá várják az új pápa megválasztásának pillanatát.

Több keresztény közösség hívta meg ezekben a napokban plébániáira muzulmán testvéreit arra kérve őket, hogy fejtsék ki gondolataikat XVI. Benedek pápaságáról. Többen is visszaemlékeztek a pápa regensburgi beszédére, amely sok félreértést okozott, de ezt követően megértésre és magyarázatra talált többek között a pápa izraeli, jordániai és palesztinai látogatása során.

A számos kezdeményezés keretén belül február 28-án, Benedek pápa péteri szolgálatának utolsó napján este 8 órakor, minden szentföldi plébánián szentmisét mutattak be Benedek pápa tiszteletére, továbbá imát mondtak a pápaválasztó bíborosokért. A názáreti közösség visszaemlékezett Benedek pápa látogatására felhasználva a szentmisén a Szentatya akkori liturgikus öltözeteit. A helyi bazilika előtt nagy betűkkel transzparensen ezt írták ki a hívek: „Köszönjük Benedek pápa!”

Forrás: Vatikáni Rádió


Bechara Boutros Rai libanoni maronita pátrárka a Fides hírügynökségnek bejelentette: csúcstalálkozót terveznek a közel-keleti katolikus és ortodox egyházak vezetői, hogy előmozdítsák a keresztények egységét és együtt nézzenek szembe a problémákkal, népeik szenvedésével ezekben a nehéz történelmi pillanatokban.

„A teljes egységhez való visszatérés lehetőségét magas szinten kell tanulmányozni. Mi addig is megélhetjük a közösséget az evangéliumi igehirdetés konkrét szintjén, és a szociális, karitatív, kulturális kezdeményezésekben” – nyilatkozta a  libanoni pátriárka. Ez az ökumenizmus konkrét vetülete, nem annyira elméleti, inkább a hétkoznapokban megvalósuló, sok megkeresztelt ember által megélt oldala.

Rai pátriárka az elmúlt hetekben találkozott Bartlomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkával, Hieronymos athéni ortodox érsekkel, február 26-a és március 1-je között pedig Kirill pátriárka meghívására Moszkvában időzött. Tárgyalásokat folytatott  közel-keleti keresztények helyzetéről Kirill pátriárkával és Hilarion metropolitával, aki a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának felelőse.

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés