Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow A Vatikáni Államtitkárság február 23-i közleménye
A Vatikáni Államtitkárság február 23-i közleménye

Image

A Vatikáni Államtitkárság február 23-án kozleményt adott ki az olyan információkkal kapcsolatban „amelyeket nem ellenőriztek, vagy ellenőrizhetetlenek, sőt egyenesen hamisak”. A közlemény az alábbiakban olvasható.
A Bíborosi Kollégium feladata a jog szerint, hogy megválassza a római pápát. A Kollégium szabadságát a Szentszék mindig bátran védelmezte, mint annak a biztosítékát, hogy a választás kizárólag az egyház javát szolgáló értékeléseken alapul.


Az évszázadok során a bíborosoknak sokféle nyomással kellett szembenézniük, amelyeket az egyes választókra és magára a Kollégiumra gyakoroltak. Ezeknek a nyomásoknak a célja az volt, hogy befolyásolják a bíborosok döntéseit, azokat politikai vagy világi logikák szerint alakítsák.

A múltban az ún. hatalmak, vagyis az államok voltak azok, amelyek érvényre akarták juttatni befolyásukat a pápaválasztáskor, ma a közvélemény súlyát próbálják latba vetni, gyakran olyan értékelések alapján, amelyek nem veszik figyelembe az egyház ez időszakának tipikusan spirituális, lelki aspektusát.

Elítélendő, hogy a konklávé idejének közeledtével, amikor a választó bíborosok arra kapnak meghívást, hogy lelkiismeretben és Isten előtt, teljesen szabadon kifejezzék választásukat, megsokszorozódik olyan hírek terjesztése, amelyeket nem ellenőriztek, vagy ellenőrizhetetlenek, sőt egyenesen hamisak. Ezzel súlyos károkat okoznak személyeknek és intézményeknek.

A katolikusok ezekben a pillanatokban minden eddiginél jobban arra összpontosítanak, ami a lényeges: imádkoznak Benedek pápáért, imádkoznak, hogy a Szentlélek világosítsa meg a Bíborosi Kollégiumot, imádkoznak az új pápáért, bízva abban, hogy Péter hajójának sorsa Isten kezében van – áll  a Vatikáni Államtitkárság közleményében.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés