Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hírek
Sok ezren ünnepelték Jeruzsálemben a feltámadás napját


 A különböző keresztény egyházak sok ezer híve ünnepelte Jeruzsálem számos templomában és zarándokhelyén a feltámadás napját vasárnap.

Tovább...
 
A magyar-lengyel barátság napját ünnepelték Katowicében

Image

A két nép barátságának emléknapja alkalmából március 21-én a magyar és a lengyel elnöki pár a katowicei Krisztus Király-főszékesegyházban részt vett a Wiktor Skworc katowicei és Ternyák Csaba egri érsek által bemutatott szentmisén – tájékoztat az MTI.

Tovább...
 
Pakisztánban robbantásos merényletet követtek el két keresztény templom ellen

Image

 Egy katolikus és egy protestáns templomnál robbantottak a pakisztáni Lahorban. A merényleteket a vasárnapi istentisztelet idejére időzítették, legalább tizenöten meghaltak. A terrorakciókat a pakisztáni tálibok egyik csoportja vállalta magára. A Vatikáni Rádió német szerkesztőségének tudósítása.

Tovább...
 
Ötezer rászorulónak szállít élelmet a DHL Freight

Image

 A DHL Freight Magyarország szállítmányozó vállalat elsőként csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében 72 tonna élelmiszert juttat el a rászorulókhoz országszerte – írja a Máltai.hu.

Tovább...
 
Gyorssegély Kárpátalja megsegítésére

Image

 A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a Kárpátalján kialakult súlyos helyzet miatt döntött arról, hogy katasztrófaalapból 10 millió forint értékben gyorssegélyt juttat el a nehéz helyzetben lévő családok és az egyedülálló idős emberek megsegítésére.

Tovább...
 
Majnek Antal az ukrajnai helyzetről az ad limina látogatás alkalmából

 Image

 Az ukrán főpásztorok ad limina látogatásán Rómában részt vett Majnek Antal OFM, a kárpátaljai munkácsi egyházmegye főpásztora. A Vatikáni Rádió 19 éves püspöki szolgálatának ad limina látogatásairól, az ukrajnai válsághelyzetről és a munkácsi egyházmegye helyzetéről kérdezte.

Tovább...
 
Átadták a Hit pajzsa-díjat

Image

Györgydeák Márton, a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia plébánosa, pápai káplán vehette át a Parma fidei – Hit pajzsa elnevezésű díjat a budai Keresztelő Szent János-plébániatemplomban február 21-én, szombaton.

Tovább...
 
Hamvazószerdával elkezdődik a húsvéti készület

Image

Hamvazószerdán, idén február 18-án veszi kezdetét a negyvennapos nagyböjt, melynek során a keresztények Jézus Krisztus föltámadásának ünnepére, a húsvétra készülnek.

Tovább...
 
Adományokat és böjtöt ajánlanak fel a görögkatolikusok ukrajnai testvéreikért

 Image

Joszif Milan segédpüspök, az ukrán görögkatolikus egyház menekültügyi és pasztorális megbízottja február 13–15. között látogatást tett hazánkban. Ez alkalomból a Hajdúdorogi Egyházmegye és a Miskolci Apostoli Exarchátus adománygyűjtést szervez a kárpátaljaiak javára 

Tovább...
 
India: büntetlenül maradnak a keresztények elleni támadások

Image

Gyertyával a kézben több mint száz indiai püspök vonult föl Bangalore-ban múlt pénteken a békéért és a keresztények elleni erőszak megszüntetéséért.

Tovább...
 
A megszentelt élet ünnepnapja Budapesten a megszentelt élet évében

 Image

Ünnepélyesen megújították szerzetesi fogadalmukat az Esztergom-Budapesti Egyházmegye területén működő szerzetesek a Gyertyaszentelő Boldogasszony előestéjén, február 1-jén a budapesti Örökimádás-templomban bemutatott szentmisén. A szentmisét Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius mutatta be.

Tovább...
 
Diakónusokat szenteltek a Munkácsi Egyházmegyében

 Image


Majnek Antal megyéspüspök január 17-én ünnepi szentmise keretében diakónussá szentelte Jurij Gál, Ruszlan Sztrizsak és Jevhen Fizer kispapokat a munkácsi Szent Márton-székesegyházban – tájékoztat a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye.

Tovább...
 
Valencia ad otthont a következő Taizéi találkozónak

Image

 

December 31-én este Alois testvér, a Taizéi Közösség perjele jelentette be a Prágában összegyűlt fiataloknak, hogy a következő európai találkozót egy olyan városban tartják, ahol még eddig nem rendeztek: a spanyolországi Valenciában.

Tovább...
 
Megkezdődött az ökumenikus imahét

Image


Ha mi, keresztények Krisztus személyében összetalálkozunk, akkor lehetünk igazán hatékony jellé az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke az ökumenikus imahét országos megnyitó istentiszteletén, január 18-án, a Szent István-bazilikában.

Tovább...
 
Megkezdődött az ökumenikus imahét


Ha mi, keresztények Krisztus személyében összetalálkozunk, akkor lehetünk igazán hatékony jellé az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke az ökumenikus imahét országos megnyitó istentiszteletén, január 18-án, a Szent István-bazilikában.

Tovább...
 
Rómában tartották a IV. Európai Ifjúságpasztorációs Kongresszust

Image

A IV. Európai Ifjúságpasztorációs Konferenciát december 11–13. között Rómában rendezték meg. A találkozó résztvevőinek a Szentatya üzenetet küldött, amely a megbeszélés vezérfonalául szolgált. A kongresszusról Kámán Veronika, az MKPK Ifjúsági Bizottsága munkatársa tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább...
 
Dél-Koreában szentelik fel az első mongol diakónust

Image

Jelenleg minden Mongóliában dolgozó misszionárius külföldi, az apostoli prefektúra élén a Fülöp-szigetekről származó püspök áll. A mongol fiatal felszentelésével javul a katolikus egyház jogi helyzete a belső-ázsiai országban.

Tovább...
 
Elindult az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció

Image

 A Katolikus Karitász december 7-én Nyíregyházán indítja el az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű országos szolidaritási akcióját. A program megnyitójára az első ízben megszervezett „Szent Miklós udvara” rendezvénysorozat keretében kerül sor - tájékoztat a Karitász sajtószolgálata.

Tovább...
 
Simon Sándorné Dancs Mária kapta a Szent Erzsébet rózsája díjat
Image
 

Tizenötödik alkalommal ítéli oda a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a szolgáló szeretet erényének elismerésére alapított Szent Erzsébet rózsája díjat. Simon Sándorné Dancs Máriával, a Ferences Világi Rend tagjával, a díj idei kitüntetettjével beszélgettünk.


Tovább...
 
Pakisztán, keresztényüldözés

A pakisztáni keresztények jó ideje üldözést szenvednek, bizonytalanul és támadhatónak érzik magukat, mivel már több esetben ok nélkül blaszfémiával vádolták őket.


Tovább...
 
Missziós vasárnap 2014

Image

A Hitterjesztés Műve által szervezett Missziós vasárnap a világ minden katolikusa számára szól, hogy évről évre újra az imádság és az áldozathozatal által közelebb kerüljenek Istenhez. 2014-ban a Missziós vasárnapot október 19-én ünnepeljük.

Tovább...
 
Programajánló: Nemzetközi kulturális est

Image

Az Isteni Ige Társasága centenáriumi évére készülve nemzetközi kulturális programot szervez 2014. szeptember 13-án.

Tovább...
 
Programajánló: Élő kövek szeminárium

Image

Morál és Teológia címmel
Nyilvános posztgraduális szeminárium 2014/2014

Tovább...
 
Programajánló: Ecclesia Kupa

Image

Amatőr keresztény kerékpárosok országos országúti versenye és közös kerekezése

"Vezess az úton, amelyet te szabtál, mert tetszik nekem." (Zsolt 119,35)

Tovább...
 
Párizs: kettős mérce

Image

Anne Hidalgo,Párizs új polgármestere a Ramadán alkalmából ünnepi művészeti estet hirdetett a párizsi városházán július 9-re. A költségeket a városháza finanszírozza.

Tovább...
 
Szekszárdon tartották a Teréz-misszió VII. országos találkozóját

Image

A találkozón Bruno Thevenin, a Teréz-misszió alapítója tartott előadást, majd Bíró László püspök mutatott be szentmisét. 

A találkozó a nagybárkányi missziós fiatalok Teréz – A szeretet kis útja című misztériumjátékának bemutatásával végződött.

Tovább...
 
Megkezdődött a Pápai Missziós Művek éves közgyűlése

Image

Fernando Filoni bíboros, A Népek Evangelizációja Kongregáció prefektusa és Protase Rugambwa érsek, a Pápai Missziós Művek elnöke köszöntésével május 5-én Rómában megkezdődött a PMM éves közgyűlése.

Tovább...
 
Önfeláldozó holland papot lőttek le Szíriában

Image

Frans van der Lugt atya 1966 óta élt Szíriában

Tovább...
 
Hol van az igazság?

Image

A pakisztáni keresztények jó ideje üldözést szenvednek, bizonytalanul és támadhatónak érzik magukat, mivel már több esetben ok nélkül blaszfémiával vádolták őket.

Tovább...
 
Egy laoszi faluban hitük megtagadására szólították fel a keresztényeket

Image

Azok a keresztény vallást követők, akik a laoszi Natahall faluban laknak Phin megyében Savannakhet tartományban Dél-Laoszban, komolyan harcolnak, hogy megvédjék az alkotmányban előírt jogukat a keresztény vallás gyakorlására és az otthonukul szolgáló lakóhelyük tulajdonlására.

Tovább...
 
Egyházi kezdeményezések Ukrajna érdekében

Image

A svájci püspöki konferencia plenáris ülésén felhívást tettek közzé a békéért Ukrajnában.

Tovább...
 
Ima- és támogatáskérés egy missziós fiatalember javára

Image

István leukémiában szenved. A budapesti kezelést követő néhány hetes javulás után most a szombathelyi kórházban van.

Tovább...
 
Kármeliták a menekültekért

Image

A Közép-afrikai köztársaságban 2000 védelmet kereső embert szállásoltak el Banguiban a kármeliták kolostorában: „Kapuink mindenki előtt nyitva állnak” – mondja egy misszionárius.

Tovább...
 
Keresztény nők mozgalma

Image

Indiában, Bangaloreban megalapították a „Keresztény nők mozgalmát” a nők méltóságának védelme érdekében.

Tovább...
 
A legszegényebbek szolgálatában

Image

Meghalt Indiában Kerala államban a legendás hírű olasz jezsuita misszionárius Zucol atya

Tovább...
 
22 katolikus hitterjesztőt öltek meg a világban 2013-ban

Image

A katolikus egyház 22 képviselőjét – többségében papokat – öltek meg a világban 2013-ban. A Fides hírügynökség adatai alapján ez a szám kétszerese a 2012-es adatoknak, de nagyjából megegyezik az azt megelőző évek számaival.

Tovább...
 
Fülöp-szigetek földrengés és tájfun

Image

Lányi Béla verbita szerzetes Cebuban, a Fülöp-szigeteken, Cebuban szolgál.

Az elmúlt időszak két súlyos természeti katasztrófájáról levélben osztotta meg személyes élményeit olvasóinkkal, illetve a Magyar Kurir újságírójával.

Leveléből az alábbiakban idézünk

Tovább...
 
Fülöp-szigetek - minden idők legsúlyosabb trópusi katasztrófája

Image

Keresztényekként ne feledkezzünk meg imádkozni azokért az áldozatokért, akik minden idők legnagyobb trópusi viharának áldozatai lettek.

Kérjük közösségeink híveit, hogy a vasárnapi szentmisékben ugyancsak emlékezzenek meg róluk, és mindazokért, akik megmentésükre siettek.

Tovább...
 
Bevándorlókat segítő honlapot indított a Latin-amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsa
Image

A CELAM által elindított internetes oldal a bevándorlók és menekültek segítését tűzte ki célul.

Tovább...
 
A Pápai Misszós Művek fülöp-szigeteki vezetőjének imára hívó levele

Image

Socrates Mesiona, a Pápai Missziós Művek igazgatója a Fülöp-szigeteken, ezzel a levéllel fordul hozzánk a Világmisszió ünnepének alkalmával.

Tovább...
 
Missziós vasárnap előtt

Image

2013. október 19-én, szombaton
a pápai Ferences templomban

imacsoportok találkozójára kerül sor

a Szeretetláng szellemében,
az Ifjúsági Missziósok közreműködésével

Tovább...
 
Megjelent a Népek Missziója Magazin legújabb száma

Image

Megtalálható a missziók iránt elkötelezett iskolák és plébániák újságos polcain.

Az újság ingyenes, az előállítás és postázás költségeire, valamint a missziók javára adományokat köszönettel fogadunk.

A Magazin honlapunk Média rovatában is olvasható, ahol korábbi lapszámaink is megtalálhatók.
 
A pakisztáni keresztények és muszlimok elítélik a támadást Peshawar egy temploma ellen

Image

A Katolikus Püspöki Kar elnöke „gyalázatos és gyáva” tettnek minősítette a történteket. Coutts püspök „különleges imára” hív az áldozatokért és családjaikért és a keresztényekhez fordul a „békéért és nyugalomért”. A muszlim vezetők kifejezték a közelségüket „a keresztény testvéreikhez és nővéreikhez.” Tüntetnek az egész országban a mészárlás ellen, amelyért egy iszlamista csoportot tesznek felelőssé.

Tovább...
 
Megjelent a PMM 2014 évre szóló falinaptára

Image

A naptár témája a Szent Gyermekség Művének jövő évi projektje: a Kenyában, Isioloban élő gyermekek étkeztetésének támogatása.

Tovább...
 
Megjelent a PMM 2015 évre szóló falinaptára

Image

„A kultúra nem azt jelenti, hogy fogkeféd van és meg tudod indítani a gramofont. A kulturált ember látni s érezni tudja a szépet és a jót” –
mondta Wass Albert.

Tovább...
 
A Világmisszió Országos ünnepe

Image

„Misszió: a hit kérdése”

A Világmisszió Országos Ünnepe
2013. október 12-én

A Pápai Missziós Művek és az Isteni Ige Társasága verbita misszionáriusok közös szervezésében

Tovább...
 
A Világmisszió Országos Ünnepe

Image

„Az Evangélium édes és vígasztaló öröme”

A Világmisszió Országos Ünnepe
2014. október 11-én

A Pápai Missziós Művek és az Isteni Ige Társasága verbita misszionáriusok közös szervezésében

Tovább...
 
Egyre nagyobb veszedelem sújtja az egyiptomi keresztényeket

Image

Szakértők úgy vélik, ha tovább folytatódnak az egyiptomi keresztényeket fenyegető támadások, ez az utóbbi 700 évben a legsúlyosabb veszély lehet rájuk nézve. 

Tovább...
 
Böjt- és imanap Szíriáért - hazai körkép

Image

Ferenc pápa a békéért meghirdetett böjt- és imanapra való felhívása a magyar egyházban is visszhangot kapott.

Tovább...
 
Böjt- és imanap Szíriáért szeptember 7-én
Image
"Soha többé háborút!" – Ferenc pápa szeptember 7-ére böjt- és imanapot hirdetett meg Szíria és a világ békéjéért
Tovább...
 
Rio de Fé - Bota fé

Image

Július 25-én, csütörtökön a fiatalok „Befogadási Ünnepségén” beszélt a Copacabanán az ott összegyűlt több milliónyi fiatalhoz és mindazokhoz, akik távoli országokból figyelték az Ifjúsági Világtalálkozó eseményeit.

Tovább...
 
HungaRio 2013

Image

Július 24. és 28. között Pécsre, a HungaRióra várják mindazokat, akik szeretnének csatlakozni a riói találkozó fiatalokhoz és közösségben megélni a találkozó mottóját: "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” (vö. Mt 28,19)

A HungaRio eseményeit, híreit a facebookon és a találkozó honlapján is követhetjük.

Tovább...
 
Pope2You internetes portálon a fiatalok követhetik az Ifjúsági Világtalálkozó eseményeit

Image

A riói Ifjúsági Találkozó alkalmából a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsa a „Pope2You ” internetes portálon keresztül lehetővé teszi a világ fiataljai számára, hogy bekapcsolódjanak az eseménybe, még ha személyesen nem is tudnak jelen lenni.

Ferenc pápa brazíliai útjáról szóló legfrissebb információkat a Vatikáni Rádió magyar adásának facebook-oldalán is lehet követni.

Tovább...
 
Gyermekeket ölnek meg, iskolákat rombolnak le

Image

A háborúk manapság soha nem látott mértékben sújtják a gyerekeket – állapította meg az ENSZ éves jelentése. A fegyveres konfliktusokban a kiskorúak helyzetét vizsgáló jelentést június 13-án ismertette Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár.

Tovább...
 
Gengszterbékítő püspök Hondurasban

Image

Nagy előrelépést ért el a hondurasi Romulo Emiliani atya, San Pedro Sula segédpüspöke, akit békéltető szerepre kértek fel az ország két legnagyobb gengszterbandájának jelenleg épp börtönbüntetésüket töltő vezérei között.

Tovább...
 
Szobrot állítottak Lisieux-i Kis Szent Teréznek Nagybárkányban

Image

A missziók védőszentjének szobrát ünnepélyes keretek között avatta fel
Dr. Beer Miklós Váci megyéspüspök Nagybárkányban május 26-án.

Az ünnepi eseményen készült felvételek ITT láthatók
Tovább...
 
Történelmi látogatást tesz Kínában az orosz ortodox egyház feje

Image

Kínába látogat a jövő héten Kirill pátriárka: ő az első orosz ortodox egyházfő, aki hivatalos látogatást tesz az országban - jelentette az ázsiai katolikus hírekkel foglalkozó honlap, az ucanews.

Tovább...
 
Nem engedtek papokat a bostoni robbantás sebesültjeihez

Image

A The Wall Street Journal munkatársa írja: a robbantás után több tucat sebesült hevert az utcán, ahol orvosok, ápolók, tűzoltók, rendőrök nyüzsögtek, az odasiető papokat azonban nem engedték a helyszínre.

Tovább...
 
Szíria: romba dőlt minaret, elrabolt püspökök, egymillió menekült

Image

Szíriában tovább erősödik az ellentét a harcban álló felek között. Április 24-én, szerdán leomlott a híres aleppói Omajjád-mecset minaretje.

Tovább...
 
Erdő Péter verbita misszionáriusokat szentelt pappá

Image

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton 10 órakor áldozópappá szentelte az Isteni Ige Társaságának három tagját.

A szentelési szentmisén készült videofelvételek ITT láthatók
Tovább...
 
Programajánló

Image

2013. április 11-én, csütörtökön 18 órakor a Magyar Páneurópai Unió előadást és vitát tart Horthy Miklós és a magyar külpolitika címmel a Budai Ciszterci Rendház Mindszenty termében.

Tovább...
 
Létrejött Egyiptomban a Keresztény Egyházak Nemzeti Tanácsa

Image

Megalapították Egyiptomban a Keresztény Egyházak Nemzeti Tanácsát, amelynek célja az ökumenizmus elősegítése és a közös társadalmi-kulturális kezdeményezések támogatása - adta hírül az Agenzia Fides vatikáni hírügynökség.

Tovább...
 
Ferencesek a dél-szudáni misszióban

Image

A hit éve nyitó eseményén a ferencesek római központjában három szerzetes vehette át ünnepélyes keretek között a rend generális miniszterétől missziós kinevezését Dél-Szudánba. A világ legfiatalabb államában egy mexikói, egy amerikai és egy szlovák ferencesből álló közösség erősíti a jövőben a katolikus missziós törekvéseket.

Tovább...
 
A Rio de Janeiro-i Ifjúsági Világtalálkozó megerősíti a latin-amerikai egyház identitását

Image

„Az egyházi rendezvény mély hatást gyakorol majd nemcsak Brazília, hanem egész Latin-Amerika életére, ahol nagy számban élnek fiatalok, akik az élet értelmét keresik és nyitottak a spirituális dimenzióra. Benedek pápa látogatása csodálatos lehetőséget ad az egyházi identitás megerősítésére az egész földrész számára” – nyilatkozta João Braz de Aviz brazil bíboros, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának prefektusa.

Tovább...
 
Az ima ereje a Szentföld és Szíria békéjéért  Twal pátriárka nyilatkozata január 1-jén

Image

Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka január 1-jén a Béke Világnapján, Isten Anyja ünnepén Jeruzsálemben szentmisét mutatott be, amely során kiemelte: Égetően vágyunk a békére Szíriában és a gázai blokád felszámolására.

Tovább...
 
Bemutatták a Vatikánban a 2013-as Rio de Janeiro-i Ifjúsági Világtalálkozót

Image

„Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” – ezzel a címmel mutatta be Stanislaw Rylko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke a jövő évi nemzetközi ifjúsági rendezvényt a Vatikáni Sajtóteremben.

Tovább...
 
A Világmisszió Országos Ünnepe - 2012. október 13.

Image

Hagyományosan a Missziós Világnap (missziós vasárnap) előtti szombaton került sor a PMM és az Isteni Ige Társasága (verbita szerzetesrend) közös szervezésében a Világmisszió ünnepére a Budai Ciszterci Szent Imre templomban.

Az ünnepen készült fotók a Fotogalériában tekinthetők meg.
Tovább...
 
A Világmisszió Országos Ünnepe

Image

Jöjj, légy világosságom!
A Világmisszió Országos Ünnepe

2012. október 13-án

a Pápai Missziós Művek és az Isteni Ige Társasága - verbita misszionáriusok közös szervezésében

Tovább...
 
Jezsuita Sziget

Image

2012. szeptember 15. és 30. között a jezsuiták idén is meghirdetik, a Szakrális Művészetek Hetéhez kapcsolódva, kulturális-lelkiségi fesztiváljukat, a Jezsuita Szigetet.

Idei őszi missziójuk fókuszában a roma művészet áll.

Tovább...
 
Westminster: sportolóknak mutatnak be szentmisét az olimpia kezdetén

Image

Július 28-án, szombaton délután fél 3-kor szentmisét mutatnak be a londoni olimpiai játékokon résztvevő katolikusok számára az angliai katolikusok fő templomában, a westminsteri székesegyházban.

Tovább...
 
A lelkipásztorok álljanak ki az Istennek kedves, de a társadalom peremére szorult emberek mellett

Image

XVI. Benedek pápa üzenetet küldött a július 20-án Ecuadorban megnyíló afro-amerikai lelkipásztorok 12. találkozója résztvevőihez.

Tovább...
 
A keresztény kisebbségek fenyegetettségben élnek

Image

Július 6-án zárult Genfben az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 20. közgyűlése, amelyen Silvano Tomasi érsek, a szervezet genfi székhelyű irodáinak állandó szentszéki megfigyelője is részt vett.

Tovább...
 
Nigériában ismét terrortámadások áldozatai az ottani keresztények

Image

Vasárnap, június 17-én a Nigéria északi, középső részén fekvő Kaduna iszlám szövetségi államban öt bombatámadás ért öt különféle keresztény templomot, melynek során mintegy harminc személy életét vesztette, míg száznál is többre tehető a sebesültek száma.

Tovább...
 
Hindu és keresztény nők az erőszakos térítések áldozatai Pakisztánban

Image

Az erőszakos térítés és a kierőszakolt házasságok szemben állnak az emberi méltósággal, az emberi jogokkal, azzal az alapvető szabadsággal, amelyet Isten minden embernek ajándékozott – hangsúlyozzák a pakisztáni keresztények.

Ezért támogatják egy új törvény bevezetését, amely betiltaná a hindu és a keresztény kisebbségeket érintő visszaéléseket.

Tovább...
 
Elhunyt a guatemalai "békebíboros"

Image

Részvéttáviratot küldött a pápa Guatemala érsekének, Julio Vian Moralesnek elődje, Rodolfo Ignacio Quezada Toruno bíboros június 4-i halála miatt – írja a news.va.

Az ő közvetítésének köszönhetően ért véget 1996-ban a 36 éves polgárháború Guatemalában

Tovább...
 
Szíria: a Szentszék elítéli a vérengzést

Image

„A napokban történt hulai vérengzés, amely során több mint száz ember, köztük sok gyermek vesztette életét, mély fájdalommal és aggodalommal tölti el a Szentatyát és az egész katolikus közösséget..."

Tovább...
 
Turkson bíboros: az egyház küldetése a béke építése

Image

"Az Egyház olyan különleges helyzetben van, hogy számos eszköz áll rendelkezésére: egyetemessége, üzenete, lelkipásztorai által megvalósulhat az egyház békeépítő küldetés"

Tovább...
 
Futás az egységért - Run4Unity és Együtt Európáért

Image

A Run4Unity világméretű staféta az egységért és a békéért, amelyet a Fokoláre Mozgalomhoz tartozó Gyerekek az egységért mozgalom szervez 2005 óta mind az öt kontinensen. A gyerekek egyik időzónáról a másikra átadják egymásnak a „stafétát”, amely számtalan kezdeményezést jelent: sportrendezvényeket, városaink szürke pontjainak „beszínezését” a barátság, a testvériség építésével

Tovább...
 
Parlamenti emlékülés a Hajdúdorogi Egyházmegye 100 éves fennállásának alkalmából

Image

Ferenc József 1912. május 6-án kiadott rendeletével alapította meg a Hajdúdorogi Egyházmegyét. Az alapítást egy hónappal később X. Szent Piusz pápa hagyta jóvá a Christifideles graeci kezdetű bullával. Az egyházmegye alapítására május 12-én a Parlamentben is megemlékeztek.

Tovább...
 
Európának bátran bojkottálnia kellene azokat az országokat, amelyek megszegik az emberi jogokat

Image

Samir Khalil Samir atya, jezsuita szerzetes, iszlám szakértő, aki a bejrúti Szent József Egyetem Teológia fakultásán oktat, beszámolt megbeszéléseiről, amelyeket az EU főtisztviselőivel, Hermann von Rompuy-vel és José Barroso munkatársaival folytatott a közelmúltban.

Tovább...
 
A kormány nem kezeli kellő határozottsággal a keresztények elleni növekvő terrorfenyegetést-Nigéria

Image

A nigériai főpásztorok arra szólítják fel a kormányt, hogy azonosítsa a keresztényellenes merényletek elkövetőit

Tovább...
 
Keresztényellenes támadások Nigériában és Kenyában

Image

Vasárnap drámai, véres események színhelye volt két afrikai ország: Nigériában és Kenyában egy-egy keresztényellenes terrortámadásban legalább 21-en életüket veszítették, több tucat a sebesültek száma, közöttük két gyermek is megsérült.

Tovább...
 
"Megtaláltuk a tutit" - programajánló

Image

Szeretettel ajánljuk fiatal olvasóink figyelmébe az Isteni Ige Társasága ifjúsági imavirrasztását

Tovább...
 
Áhítattal szolgálni az Evangéliumot Afrikában

Image

João Braz de Aviz érsek, kinevezett bíboros a szerzetesközösségek jelentőségéről a földrészen

Tovább...
 
Korunk egyházi vértanúinak emléknapját kezdeményezik

Image

Az Initiative Christlicher Orient (ICO) nevű szervezet alapítója, Hans Hollerweger kezdeményezése azt szolgálja, hogy megerősítsék a köztudatban, hogy a hite miatt világszerte számtalan keresztény szenved üldöztetést vagy vértanúhalált. Korunk vértanúinak emléknapját szeretnék bevezetni.

Tovább...
 
A királynő kiáll a kereszténység mellett

Image
Az Anglikán Egyház vezetői: II. Erzsébet királynő és R. Williams, Canterbury érseke

II. Erzsébet megkoronázásának 60. jubileumi évfordulója alkalmából Rowan Williams, canterbury érsek, anglikán prímás rezidenciáján találkozott az Egyesült Királyságban elismert legfontosabb vallási közösségek vezetőivel és világi képviselőivel.

Tovább...
 
Gyermekek megsegítésére irányul a Renovabis pünkösdi akciója

Image

A németországi katolikus segélyszervezet pünkösdre meghirdetett projektjével ebben az évben a Kelet-Európában élő hátrányos helyzetű gyermekek megsegítését célzó kezdeményezéseket és intézményeket támogatja.

Tovább...
 
Fülöpszigetek: 2012 - A Pápai Missziós Művek Éve

Image

A PMM megalakításának 80. évfordulója alkalmából a Fülöp-szigetek Katolikus Püspöki Kara a 2012. évet a Pápai Missziós Művek évének nyilvánította.

Üzenetükben a püspökök arra kérik híveiket, hogy imával erősítsék és támogassák a missziós lelkület megújulását a Fülp-szigeteken és az egész világon.

Tovább...
 
Támadás ért egy katolikus templomot Keralában. A püspök nyugalomra int.

Image

Álarcosok megtámadták és feldúlták Quilon egyházmegye (Kerala állam, Dél-India) katolikus templomát.

Tovább...
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés